2013. szeptember 27., péntek

Országos otthonvédelmi demonstráció volt csütörtökön

Szerző:
A nyíregyházi demonstráció Fotó szon_hu  Pusztai Sándor

…”Bár egyik helyszínen sem voltak sokan, – de mégis elegen ahhoz, hogy az egész országra és a helyi médiákra is kiterjedően nyilvánosan demonstrálják tiltakozásukat; – a bankok kifosztó tevékenysége, – valamint az őket számtalan esetben kiszolgáló hivatalos jogi szervek; a közjegyzők, a bíróságok, az ügyészségek, és a végrehajtók, – a bankokat és nem a nép érdekeit szolgáló eljárásai ellen.”

- Fotózgattak a bankok biztonsági őrei is -
A gyulai helyszínnel együtt, melyről már korábban is írtunk, (itt >> és itt >>), – ezzel egy időben, az ország több városában is tiltakozó demonstrációkat tartottak a kifosztott devizahitelesek. Nyíregyházán, Szolnokon, Baján, Budapesten és a már említett Gyulán. – Nyíregyházán a bankok biztonsági emberei fotózgattak is. -
Az országos akcióban teljes körű szervezeti összefogással, a következő otthonvédelmi szervezetek tagjai vettek részt: a “Devizahitelesek Mentőöve”, az “Otthonvédelmi Tanács”, a “Koppány Csoport”, valamint a “Radikális Bankellenes Csoport” és a “Nem adom a házamat mozgalom” – civil aktivistái.
A szon.hu információi szerint Nyíregyházán az ügyészség, és két bank épülete előtt demonstráltak az otthonvédők, – a Szabad Riport értesülései viszont arról is szólnak, hogy a tüntetők Gyulán sem felejtették ki a helyi bíróságot, ügyészséget, s természetesen az OTP bankot, de még a helyi végrehajtót sem.
Nyíregyházán sem akadályozta a rendőrség a vonulásos és “ragasztásos” demonstrációt, sőt, meg is keresték a vonulás vezetőjét, előzetes tájékoztatás céljából. – Majd a tisztes távolból kísérték az eseményeket. A tüntetést vezető Maczkóné Kruspier Csilla, a helyi médiának a következőket nyilatkozta:
- Azért az ügyészség előtt kezdtük a megmozdulást, mert álláspontunk szerint ebben a problémában ők tehetnék meg az első lépést. Beadványokkal fordultunk a vádhatósághoz, mert jogkörük nekik van felügyelni azokat a szerződéseket, és szerveket, amelyek tevékenysége nyomán, a szerintünk jogsértő folyamatok elkezdődtek. – (Vajon akceptálják-e az ügyészek ezt a felhívást? – a szerk).
Ezt követően bankpakátolásba kezdtek, – a bankok külső kirakataira ragasztották a tevékenységüket elítélő véleményüket. – Sajnos a szon.hu nem írja le melyik bankokról volt szó, csak annyit közöl, hogy, ez a két pénzintézet volt az, amelyik a városban a legtöbb devizahitelt folyósította.
Pedig nem ártott volna az olvasókkal közölni az ominózus bankok nevét, – annál is inkább, mert a kirakataikon elhelyett vélemény nyilvánító plakátokra úgy reagáltak, – melyek alapján későbbi jogi lépések kezdeményezését feltételezzük a részükről.
Két banknál történt ugyanis, hogy a biztonsági őrök lefotózták a plakátokat, (s feltesszük a demonstráló otthonvédőket is), – majd a fotózás után gyorsan leszaggaták a plakátokat. – (Talán féltek, hogy hírnevükön csorba ne essen. Na, hiszen… – a szerk).
Az országos demonstráció budapesti helyszínén Póka László, a “Nem adom a házamat mozgalom” vezetője egy OTP bankfiókot látogatott meg a devizahitelesekkel. A Nemzeti Panasziroda információi szerint: elég tekintélyes rendőri készültség volt tapasztalható a helyszínen.
A budapesti helyszín Póka Lászlóval Fotó Nemzeti Panasziroda
Ám olyan értesüléseket kaptunk, hogy a tiltakozó demonstrációk egytől-egyig békésen zajlottak le.
Bár egyik helyszínen sem voltak sokan, – de mégis elegen ahhoz, hogy az egész országra és a helyi médiákra is kiterjedően nyilvánosan demonstrálják tiltakozásukat; – a bankok kifosztó tevékenysége, – valamint az őket számtalan esetben kiszolgáló hivatalos jogi szervek; a közjegyzők, a bíróságok, az ügyészségek, és a végrehajtók, – a bankokat és nem a nép érdekeit szolgáló eljárásai ellen.
Összeállította: Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése