2013. november 16., szombat

Embervadászaton öltek a fiúk

Pilisszentiván – Felfoghatatlan, miért vert halálra négy, jó családból származó tini egy legyengült hajléktalant.
Heccből, alkoholtól túlfűtötten, vagy dühből? A mai napig nincs értelmes magyarázat tettükre. A megszeppent diákok, Gergely (18), Balázs (18), Dániel (21) és Szabolcs (20) pénteken állt bíróság elé. Ketten még nem voltak nagykorúak a gyilkosság idején, ám hosszú börtönévek várnak rájuk. Ők maguk sem tagadják, hogy az éj leple alatt rátörtek a trafóházban alvó A. Jánosra (†61), megpofozták, üldözték az erdőben a rémülten menekülő férfit, majd amikor elkapták, agyba-főbe verték, s magára hagyták. A vád szerint a diákok jó barátok voltak, időnként Pilis­szentivánon a helyi temető közelében, az erdőben találkoztak, beszélgettek, szalonnát sütöttek, és együtt iszogattak. Így történt ez tavaly augusztus 24-én is. A fiúk megittak két üveg whiskyt, majd hajnali fél kettő körül, amikor hazafelé mentek, elhatározták, hogy bemennek az útjukba eső, elhagyatott trafóházba, amelyről tudták, hogy egy hajléktalan lakja.
– Feküdt egy matracon, Dani odalépett hozzá, és elkezdte pofozni – emlékezett vissza Gergely, aki szerint ezután a hajléktalan férfit egy másik társuk lerángatta a szivacsról.
A. János felállt, és kimenekült a házból, a fiúk azonban a nyomába eredtek. Az embervadászat nem tartott sokáig, az erdőben hamar elkapták a legyengült férfit. Egyikőjük leteperte, és kézzel ütötte, a másik pofozta, a harmadik elemlámpával verte, a negyedig pedig egy bottal mért rá ütéseket olyan erővel, hogy eltört a faág is.
A vádirat szerint a 15-20 percen keresztül tartó bántalmazás miatt az idős ember 75 különböző sérülést szenvedett el, többek között sorozatos bordatörést és lapockacsonttörést is.
A tinik olyan hirtelen hagyták abba a verés, ahogy elkezdték. Volt, akinek a szörnyű tett után felébredt a lelkiismerete, és megkérdezte a hajléktalan férfit, hogy segíthet-e. Ő azonban azt mondta, hagyják végre békén.
Másnap, amikor kijózanodtak, két fiú visszament az erdőbe, hogy megnézzék, mi történt a férfival. Sokkot kaptak, amikor meglátták: az idős hajléktalan meghalt. A fiúk feladták magukat.
(Blikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése