2013. november 11., hétfő

Hamarosan itt a III. Bécsi Döntés? - cigányország, Merkel-Ponta...paktum


Egy roppant, de roppant érdekes írás egy román politikai elemzőtől. Ebben egy román politológus a Ponta-Merkel találkozót taglalja. Ez a találkozó, a magyarság, Magyarország jövőjére is a legmélyebb gyökerekig kihat!
Ugyanis:
Az írás szerint Ponta, és Merkel abban hogy Kelet Európa határai bármikor módosíthatóak! A cikk szerint persze ez erős német ráhatás alapján született meg eme kijelentés. Erdély elvesztését -értsed Romániáról való lecsatolását, és Moldávia Romániának való bekebelezésében-egyesülésében "állapodott meg" a két kormányfő.
Szemtanúk szerint Ponta teljesen letargiába esett, vagy ahogyan a cikk írja "Pontának teljesen vége volt".
Kétféle lehetőség nyitott a találkozó szerint Erdélyt illetően:
1: Teljesen független Erdély, Kolozsvári fővárossal, benne teljesen független magyar enkláve létrehozásával.
2: Erdély java részének Magyarországhoz való visszacsatolása. (itt jóval nagyobb területet kapnánk vissza Erdélyből, mint a 2. Bécsi Döntés idején!)
Merkel és Ponta állítólag megvitatta a határmódosításokat, amelyekre jóváhagyását adta a Kreml (Oroszország) is. Ezek szerint a NATO "legkeletibb" bázisa Románia lenne, de Erdélyben nem állomásozhatna hadsereg, sem NATO bázis.
Merkel ígéretet tett íPontának, hogy "kárpótlásul" 300.000.000 millió Eurós beruházást eszközölnek Bukarestben, valamint egy gyár létrehozását 700 új munkahellyel, ahol a Mercedesnek gyártanának motorokat.
Szó esett még az új Keleti Nabicco projektről is (az elmaradt "eredeti" Nabucco helyett, amely Grúzián, Törökországon, Bulgárián, Románián, és Magyarországon haladt volna át egészen Ausztriáig) amelyik egyesülne az új török vezetékkel a TANAP-l (Trans Anatolia Pipeline), és amelyik Romániát érintené, energetikai "elosztóhellyé" tenné.
Az elemzés szerint a felvetett határmódosítások csekély ellenállásba ütköztek Washingtonban, viszont az Ukránok nagyon "nehezményezik" azt.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy "megveszik nekünk" Erdélyt?
Vajon mi fortyoghat az európai politika boszorkánykonyha fazekában?

http://www.comunitarism.ro/despre-comunism/164-ce-i-a-spus-merkel-lui-ponta.html
A megnyitott weboldal első képén az 1. pont szerinti létrehozandó Magyar Enkláve, míg a második képen Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása utáni Románia határai láthatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése