2013. december 24., kedd

A villamos energia és a gáz ára folyamatosan csökken a világpiacon

A földgázt nyáron a Gazprom 30 százalékkal olcsóbban adja. Ekkor a tározókat feltöltötték a multik, de a fogyasztói árba "elfelejtették" beépíteni. A mindenkori kormányok ezt is eltűrték. Nemrégiben 20 százalékkal csökkentette a gázárat a Gazprom. Ez most begyűrűzött a fogyasztói árba, igaz jó nagy rezsiharcnak álcázva.



Az Orbán-kormány nemrégiben lemondott energiaügyi helyettes államtitkára, Holoda Attila egy riportban elmondta, hogy már korábban elindult a villamos energia piacon egy elég erőteljes árcsökkenés, azért, mert a magyar rendszerek is összekapcsolásra kerültek külföldi rendszerekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy villamos energia kereskedők olcsóbban szerezhessenek be energiát, mint két-három évvel ezelőtt. Még tavaly augusztushoz képest is jelentős árcsökkenés zajlott le - mutatott rá. Van ebben trükk, be lehet ezt állítani úgy, mintha a jelenlegi kormány intézkedéseinek lenne köszönhető a rezsicsökkentés és lehet mondani, hogy elkaptuk a szolgáltatók grabancát. A villamos energia ára akkor is csökkent volna, ha Magyarországon piaci körülmények között került volna értékesítésre.
Orbán Viktor a Fidesz választmányi ülésén kiadta a verdiktet: a választásokig a rezsiharcot kell nyomatni. Rájöttek, hogy az MSZP-nek milyen jól bejött annak idején Lendvai Ildikó rikácsolása, hogy Nem lesz gázáremelés. Aztán csak az lett. A választópolgárok a választási ígéreteket eddig még soha nem kérték számon. A Fidesz 2010-es választási ígéretei mind elmaradtak. A legfájóbb, hogy nem lett se elszámoltatás, se felelősségre vonás, a gazdasági válságon felül jócskán nagy az erkölcsi válság, mert egyik kormányzati mutyitól a másikig tántorgunk.
Jó sok reklámkiadás ellenében hirdetik tovább a rezsiharcot, mert ha sokszor mondom sánta vagy, elkezdesz sántítani.
Jobb lenne, ha elkezdenének végre IGAZAT MONDANI!
A rezsiharcnak egyébként már van kormánybiztosa, apparátusa, és január 1-jétől minden megyeszékhelyen is lesznek kihelyezett rezsiharcosok, okozva felesleges milliárdos kiadást az adófizetőknek.
Forrás: SVPSZ/Facebook - sokkaljobb
Emlékeztető: "A mostani kormányzó-pártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni" - jelentette ki a miniszterelnök 2013. november 4-én az országgyűlésben, az azonnali kérdések és válaszok órájában. (hirado.hu). Viccelni tetszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése