2013. december 17., kedd

Vasember és elektronfegyver - az amerikai fegyverkezési mesegyár

Annak idején, a hidegháború végén az USA olyan fegyverkezési versenyre kényszerítette a Szovjetuniót, amely sokban hozzájárult a birodalom szétverhetőségéhez, mert olyan hangulatot hozott létre az emberekben, hogy a nyugat évszázaddal járt a katonai technológiák terén a szovjetek előtt. A nagy csillagháborús terv, a lézerágyúk híre, a mesebeli csodafegyverek mind mind sokkolták a keleti világrész lakóit. Aztán most, több mint húsz évvel a nagy változások után, már tudjuk, az egész semmi egyéb nem volt, mint mese habbal. A nagy csodafegyverekből semmi nem létezett, az egész csak filmtrükkök garmadája volt. Úgy látszik a holdra lépéses stúdiókban felvett film nagyon jó alap volt, rájöttek így az egész világot meg lehet hülyíteni.
Érdekes módon, a nagy csillagháborúsok mára még egy nyamvadt űrrakétával sem rendelkeznek nem hogy űrrepülővel, a NASA egy nagy nulla, a nemzetközi űrállomás nagy része az orosz űrállomás. Az iraki és afganisztáni háborúkban sem villantottak semmi a nagy "hájtek" technológiából, csak levitézlett repülők (Intruderek és Corser II gépek repültek az első öböl háborúban még) és tankok iszonyatos tömegekben, ezrével repkedtek és vágtáztak a sivatagban. Semmi egyébre nem támaszkodva, mint a számbeli sokszoros fölényre, olyan hadseregekkel szemben, amelyek 10-20 éve mindenféle alkatrész utánpótlás híján szinte nem is léteztek már. Ilyen ellenfelet legyőzni nem dicsőség, ha egyáltalán legyőzték volna, de éppen most kalapálják őket hülyére a csillagháborús emlékeikkel együtt mezítlábas hegyipásztorok.
Az USA gazdasága omladozik, semmi egyéb nem tartja életben mint az a gigászi csalás, amit a FED művel a dollár körül. Ahogy nemrégiben az orosz gazdasági szakember fogalmazott "egy hazug jólétben élnek, de ennek könnyen vége lehet pillanatokon belül". Érezhető, hogy egyre több helyen maradnak alul a politika és a hadászat terén is. Milyen mélyen hallgat a nyugati média a pár hónappal ezelőtt lezajlott földközi tengeri csatáról, ahol az USA és a Nyugat hajói néztek farkasszemet az orosz hadihajókkal. A végén szépen egyetlen lövés nélkül elvesztették ezt az ütközetet, eloldalogtak haza. Esélytelenül gyengék voltak az orosz erőkkel szemben. Az USA pedig mit tesz, előveszi az idióta rajzfilmes mese habbal receptet. Most újra energiafegyvert rendszeresítenek meg lézerágyút, sőt olyan vasember filmből kopírozott ruhát fejlesztenek, amely még az ominózus filmbeli ruhánál is többet tud. Természetesen ez mind készen van és már azonnal rendszeresítik is, tegnapra.
Egyetlen egy valami marad el. Az, hogy végre mutatni kellene valamit, mert egyetlen dolog az ami állandóan hiányzik, az eredmény. A kimutatható, tartós és bizonyítható eredmény. Az nincs sehol. Eredmények  csak addig voltak, (persze ezek az eredmény inkább csak a bomlasztásról, a szétverésről, a kifosztásról, halálról és szenvedésről szóltak) amíg voltak kifosztható gyarmatok. Most, hogy ezek elfogytak az atlantista világ sebesen merül a kátyúba, és gőzerővel azon dolgozik, hogy újragyarmatosítson. Ukrajnában vagy éppen Afrikában, az teljsesen mindegy. Kifosztható bányák, olajlelőhelyek kellenek, éhbérért dolgozó rabszolgákkal, és piacokkal, ezek kellenek az amerikai felfújt lufihoz hasonló mesterségesen generált magas életszínvonal fenntartásához, vagy amint a feketék nem kapják meg a segélyeket, rögtön megrohamozzák a rendőrőrsöket.
Filmek, felvételek a rendszeresített csodafegyverekről? A mai technikával bármit lehet fimre tenni. Olyan mintha lenne is, meg nem is lenne. Összetákolt drótok meg makettek. Ha majd látunk győztes háborút, amit ezekkel a csodafegyverekkel vívtak meg, akkor lehet elkezdeni a lézerágyú meg plazmavető (vagy mi) csodálását. Addig elégedjünk meg a hollywoodi fantasztikumokkal és kezeljük őket is meseként.

http://www.hidfo.net/2013/12/17/vasember-es-elektronfegyver-az-amerikai-fegyverkezesi-mesegyar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése