2013. december 17., kedd

Itt a hatalmas orosz-ukrán megállapodás!

Viktor Janukovics ukrán államfő, illetve küldöttsége kedden Moszkvába látogatott, hogy az ország szorult gazdasági-pénzügyi helyzetében segítséget kapjon orosz partnerétől. Amint az ukrán helyzetről szóló mai elemzésünkben is említettük, ez a nehézség részben abból adódott, hogy az ország a nyugati nyitás kinyilvánításával párhuzamosan kereskedelmi szankciókat tapasztalt meg Oroszország felől.

A mai moszkvai tárgyalásokon egy cselekvési tervet fogadott el az orosz és az ukrán vezetés, amelynek részeként idén és jövőre megszűnnek a két ország kereskedelmében lévő korlátozások – többek között ezt jelentették be a felek a ma délutáni sajtótájékoztatón. Az oroszok emellett olcsóbban adnák a gázt és 15 millárd dollárért vennének ukrán értékpapírt, hogy ezzel is segítsék az ukránokat.
A mai megállapodás egyik része az, hogy idénre és 2014-re feloldják ezeket a korlátozásokat, illetve törekednek a két ország közötti szorosabb gazdasági együttműködésre.
Vlagyimir Putyin orosz államfő a Bloomberg tudósítása szerint a sajtótájékoztatón emellett azt is bejelentette, hogy a Gazprom 1000 köbméterenként 268,5 dollárért adhatja majd a gázt az ukránoknak, ami így említése szerint jelentős anyagi segítség lesz Ukrajna számára. Ez az ár éves szinten Timothy Ash, a Standard Bank londoni elemzője szerint mintegy 3 milliárd dollárnyi anyagi könnyebbséget jelenthet Ukrajna számára.
Putyin emellett azt is bejelentette, hogy 15 milliárd dollár összegben pénzt használnak fel az orosz jóléti alapból, hogy abból (feltehetően erre a célra kibocsátott) ukrán államkötvényt vásároljanak. Az összeg egyébként nagyjából egybeesik azokkal a számokkal, amelyekről a napokban ukrán illetékesek is beszéltek egy potenciális orosz pénzügyi segítségnyújtás kapcsán. A 15 milliárd dollár nagyságát érzékelteti, hogy az ukrán államadósság 69 milliárd dollár körüli összeget tesz ki.
(portfolio)

Bal-Rad komm : Nagyjából ekkora (15 milliárd dollárnyi) segitséget kértzek az ukránok az Eu-tól is, a társulási szerződés aláirásáért cserébe.
Az unió viszont javallotta nekik, hogy mivel ő nem tud ennyi pénz-semennyit sem-erre a célra forditani, hát Ukrajna forduljon bizalommal az IMF-hez.
Az be is ajánlott 650 millió dollár HITELT!
Ők ennyit szántak Ukrajna megvásárlására!

Janukovicsék ekkor dobták be a törölközőt! Először. Mert azt nem feltételezheti senki normálisan gondolkodó, hogy ilyen cirkuszok után az orosz vezetés még megbizik a jelenlegi ukrán elnökben és kormányában?! Márpedig az orosz politikai vezetés jólelkű-de nem hülye!

Az EU-pedig? Egyenlőre úgy néz ki, hogy belevásolt a foga az ukrán jablakoba! Majd kigyógyul! (De vélhetőleg inkább belepusztul.)




Megállapodás Kijev és Moszkva között - a nyugat őrjöng


A tegnapi napon - 17.én - Moszkva és Kijev egy sor megállapodást írtak alá. Putyin és Janukovics megállapodása értelmében egy harmaddal csökkent a földgáz ára Ukrajna számára. A nyugati elemzők azonnal belekezdtek a kiabálásba, hogy ez csak részben segíti ki Kijevet, csakhogy ez az ár még nem a vámuniós ár. Amint Ukrajna Eurázsiai Vámunió tagja lesz, még további csökkentés várható. Másrészről Jnukovics egyértelműen közölte a nyugati tárgyaló partnerekkel, hogy csak akkor tárgyal, ha azonnal kap Ukrajna 20 milliárd Dollár támogatást. Még nem is lett volna gond a pénz, de Janukovics tárgyalási bizonytalansága miatt az atlanisták nem adtak pénzt (ráadásul összességében az aláírásért beígért 30 milliárddal együtt az már 50 milliárd lett volna, ami iszonyat pénz). Moszkva azonban azonnal fizetett. Az első 3 milliárd eurónyi csomagot máris utalják Kijevnek, a többit 2014 folyamán.
Eddig szólnak a hazai hírek, és ezek mentén nyilatkozgatnak a hazai és a nyugati gazdasági elemzők. Folyik természetesen a cionista fröcsögés, hogy ez csak egy évre lesz elég, hogy ettől még a gazdaság összeomlik. Éppen ezért nem foglalkoztunk a hazai és a nyugati fősodratú médiával, hanem körülnéztünk az orosz és ukrán lapokban. Ott találtuk meg a lényeget. Putyin és Janukovics ugyanis nem csak erről állapodtak meg. Arról is, hogy az Ukrajna területén található földgáz és kőolaj kitermelésére a Gazprommal közös konzorciumot hoznak létre, és megkezdik nemsokára a lelőhelyek feltárását, valamint Ukrajna továbbra is jelentős gázmennyiséget fog szállítani a nyugati országokba. Arról is megállapodtak, hogy a csőd szélére jutott ukrán repülőgép ipar együttműködési szerződést köt a Sukhoj és az Antonov gyárakkal, és becsatlakozik az An70 és a Sukhoj Superjet 100 gyártásába. Mindkét gép hatalmas megrendeléseket kapott, a gyárak önmagukban nem képesek a legyártásra, csak hatalmas fejlesztések árán. Az ukrán cégek azonnal bekapcsolódhatnak a gyártásba.
Megállapodás született arról is, hogy a régi hadiipari kapcsolatokat felújítja a két ország. Moszkva az elmúlt két évben sorra mondta fel Kijevvel a közös fegyvergyártási megállapodásokat, mivel az EU tárgyalások miatt Ukrajna bizonytalanná vált, mint társ, mint beszállító hosszú távra. Most ezeket a megállapodásokat újra előveszik és leporolják. Mit jelent e Kijevnek? Azt, hogy Ukrajna visszakerülhet azokba a fegyvervásárló körökbe, akik Oroszországtól vásárolnak. Mindenki tisztában volt vele, hogy ha Ukrajna EU tag lesz, akkor az atlantisták nyomására hadiiparát tönkreteszik, és a frissen megvásárolt járművek és fegyverek alkatrész nélkül maradnak. Így az ukrán fejlesztések (voltak nagyon jó fejlesztéseik, mint például az új ukrán BMP) vásárló nélkül maradtak. Ezek az eszközök most már újra piacot kaphatnak.
Végül pedig a legfontosabb, hogy Ukrajna és Oroszország között leépített egyéb gazdasági kapcsolatokat Kijev visszakapja. Mennyiben fontos ez? Annyiban, hogy Ukrajna gazdasági kereskedelmének egyharmadát(!) Oroszországgal bonyolította. Ez az egyharmad mostanra visszaesett a felére (tehát jelenleg 1/6), és helyette Ukrajna nem talált új piacokat. Ha megnézzük, hogy mekkora Ukrajna GDP-je, könnyen kiszámolhatjuk milyen rendkívül jelentős, hány milliárd eurós visszaesésről is beszélünk) Most Putyin ígéretet tett, hogy már 2014 folyamán újra elérheti a két ország kereskedelme ezt a szintet, sőt, tovább is emelkedhet.
Ezen ismeretek tükrében az összes nyugati gazdasági elemezgetést bedobhatjuk a kukába. Lehet az Stratfor, vagy akármilyen menőjenő elemzés. Ezen atlantista pribékek elemezgetése semmi egyéb, mint tehetetlen fröcsögése. Nem képesek sem megemészteni, sem belátni, hogy Moszkva többszörösen többet tudott Ukrajnának adni és ígérni mint a Nyugat.
Ezen megállapodások után, az Ukrajnai ellenzék nyugodtan beletörődhet, hogy nem lesznek buzi vonulgatások, homiházasságok, kereszténygyalázások, hanem Ukrajna rálép a keleti "útra".
Abban, hogy az ellenzéki degenerált cionista söpredék vezetőket nemsokára becsukják jó hosszú időre, már csak reménykedünk.
Kemény Gábor


Ukrajna – Savanyú a szőlő


E_u_gységA háttérhatalom által támogatott fősodor média újabb „jereváni-rádió”-s hírrel adja tudtul, hogy savanyú a szőlő. Vagyis az EU markából kicsusszanni látszó Ukrajna Oroszországgal történő tárgyalásait megállapodásait támadja cinikusan és eltorzítva.

Mint az egyre romló ukrán gazdasági és pénzügyi helyzet mutatja, nem Magyarország (és még jó néhány EU tagállam) az egyetlen, aki dilettáns és hazájuk ellenségeinek elkötelezett politikusokban bővelkedő állam.

Az ukránok valódi érdekeit felismerve és képviselve a Janukovics-kormány a hírek szerint olyan megállapodásokat igyekszik tető alá hozni Oroszországgal, melyek pozitív hatásukat tekintve, olyan előnyöket kínál Ukrajna számára, amivel az EU nem kelhet versenyre.
Ilyen – többek között – a most tárgyalt gáz-szerződés, mely szerint az orosz földgázt Ukrajna az eddigi árnál egyharmaddal olcsóbban kaphatja a jövőben. Azonban mielőtt a „jereváni hír” szerinti hatalmas kedvezményt egyedülállónak hinnék, jó, ha tudjuk, hogy például, Örményország 50%-al olcsóbban jut az orosz földgázhoz.
Valamint azt is tudnunk kell, hogy a nagyon magas gázárat épp annak az EU-párti és még veszíteni sem tudó Timosenkónak „köszönheti” Ukrajna, aki most a börtönből kormánypuccsra szólította fel az ukránokat.

Nézzünk néhány tényt, ki mit ígért
Piacokat ígértek
Oroszországnak ezen ígérete mögött már most is és a múltban is az a tény húzódik meg, hogy jelentős felvásárlója az ukrán mezőgazdasági és ipari termékeknek.
Ukrajna_EU_csatlEzzel szemben az EU ígérete valójában az EU termékeinek felvevő piacává tenné Ukrajnát (is!) nem pedig fordítva. S ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az ukrán nemzeti érdekeket figyelmen kívül hagyó EU-s tárgyalók belementek abba, hogy az ukrán mezőgazdaságból és iparból kiszorítsák a hazai termelőket. A közlekedésben, a mezőgazdaságban és az ipar számos területén egyeduralmat adva az EU-nak. A nyugat multi cégeinek.
Az EU-s megállapodás szerinti hadiipari megrendelések ígérete valóságban az ukrán hadiipar megszerzésére irányul, melyet még jelenleg is szoros orosz-ukrán együttműködés jellemez. Kimondhatjuk, gyakorlatilag a félelmetes orosz haditechnikai fejlesztések e részének, – melyektől jogosan rettegnek – zökkenőmentes megszerzésére a valódi mögöttes cél.

Jogrend harmonizáció – a pénzért és hatalomért bármit elve
Szemben a normális értékekkel, melynek Oroszország egyik legerősebb bástyája, csatlakozás esetén, az EU-ban támogatott erkölcstelenségnek kellene utat engedni. És ezúttal nem csupán a szexuális erkölcsökre (szexuális szabadossághoz való jogokra) kell gondolni, hanem a pénzügyi, a gazdasági és a politikai erkölcstelenség elszabadítására is. Melynek társadalom-romboló hatásai már megmutatkoznak most is az IMF hitelek kapcsán. Ennek köszönhetően Ukrajnában már most is óriási probléma a korrupció, hogy az ukrán maffiát, – mely egyre jobban összefonódik a nyugati pénzoligarchiával-, már ne is említsük.

Munkaerőpiac
Óriási tévedés azt hinni, hogy az ukrán munkanélküliek (jelenleg ugyan elég alacsony az ukrán munkanélküliségi ráta) majd az EU-ban találnak munkát. Először is épp az erkölcstelen pénzvilág által támogatott ukrán maffia távoltartása jelenti az EU-nak az egyik legnagyobb gondot, tehát ez pont ellene hat a hirtelen munkavállaló elvándorlásnak. De ezen kívül az ukrán munkavállalók sem kerülnek már elbírálás alá, mint EU-tagország béli társaik. Ugyanis a valóban jól fizető állások csupán a nagyon jól képzett szakemberek számára állnak nyitva (mint az orvosok, informatikusok, hadiparban és tudományos fejlesztéseken dolgozók) ez ugyanis egy ország az agyleszívásának tipikus módszere. Ezen kívül csak az erősen kizsákmányoló alja-munkára van lehetőség.

Semmi nem az, aminek látszik
ukraine_natoTermészetesen sorolhatnánk napestig részletekbe menően az egyes konkrét gazdasági területeken bevezetendő tervezett EU-s fosztogatást. De ezek csak járulékos károk a fő csapásirány mentén, mely nem más, mint Oroszország katonai fenyegetettségének növelésével elérni az oroszok két vállra fektetését, majd természeti kincseinek elorozását, melyhez semmilyen eszköz felhasználásától nem riadt vissza az atlantista pénzoligarchia az elmúlt évszázadokban. Ne felejtsük el, hogy az EU-s csatlakozás egyúttal a NATO tagságot is jelentené, ezt bizonyítja, hogy az erre való törekvések prioritásként jelentek meg.
Vagyis Ukrajna EU-s leigázása pénzügyi, gazdasági és katonai szempontból egyaránt, valójában egy újabb lépés Oroszország felszámolása irányában.
Ahogy Magyarország EU-s megszállása (és a Kelet-EUrópai régió bekebelezése) sem jelentett mást, mint az ország pénzügyei, gazdasága, jogrendje és katonai potenciálja feletti hatalomátvétellel megvalósított lépést az orosz határok felé.
Míg Oroszország bekerítésének, (végül megszállásának) piszkos tervét nyugat felől az EU, délről pedig az ugyanazon cionista bankoligarchia vezette az USA és bábkormányai hajtják végre.

Összeesküvés-elmélet?
Ahogy a történelem folyamán látható valójában két ellenpólus létezik az atlantista (ma ezt nyugodtan nevezhetjük cionista pénzoligarchiának is) és az eurázsiai irányzat (melyet Oroszország képvisel a legmarkánsabban). Ennek küzdelmét tapasztalhatjuk az elmúlt évszázadok során. Ugyanakkor Kínáról sem szabad elfeledkezni, mely annak a BRICS-nek is tagja mely az atlantisa irányzat ellenlábasa – s mely még nagy meglepetéseket tartogat a nyugat számára. E hatalmi törekvéseknek, küzdelemnek voltak mérföldkövei a világháborúk, a gazdasági válságok, forradalmak, és puccsok, válogatott módszerű népirtások.
E témának igen bő irodalma található az interneten, könyvtárakban, irattárakban, és igen sok bizonyíték van eltemetve, vagy nehezen hozzá férhetővé téve, titkosítva. Ám ez csak annyiban kapcsolódik cikkünk jelent témájához, melyben az Ukrajnáért folyó küzdelem egy szeletét világítottuk meg, mely csak egy lépése a háttérben zajló sakkjátszmának, hogy a mögöttes célokat is megmagyarázza.

Vörös Sólyom Munkacsoport – Audie/Szabad Riport


Azarov: A megállapodások lehetővé teszik az ország szociális fejlődését
Az Oroszországgal elért megállapodásoknak köszönhetően jelenleg semmi sem fenyegeti Ukrajna gazdasági és pénzügyi stabilitását – jelentette ki Mikola Azarov ukrán miniszterelnök kormánya szerdai kijevi ülésén.
A 15 milliárd dolláros orosz hitelről és a gázár csökkentéséről előző nap Moszkvában született megállapodásokat “történelminek” nevezte a kormányfő. “A megállapodások lehetővé teszik az ország szociális fejlődését célzó állami költségvetés elfogadását a jövő évre, ami eddig nem volt lehetséges” – hangsúlyozta Azarov.
A parlament csütörtökön tárgyalná a 2014-es költségvetést, az ellenzék viszont kedden és szerdán is megakadályozta a törvényhozás ülésezését.
A kormányfő emlékeztetett arra, hogy Viktor Janukovics elnöknek sikerült megegyeznie Oroszországgal egy “gazdaságilag megalapozott” gázárban, ami “lehetőségeket nyit az ipar, az energetika és a kommunális szolgáltatások gazdasági fellendülésére”. Utalva a Julija Timosenko által kormányfőként 2009-ben megkötött orosz-ukrán gázmegállapodásra.
Azarov kiemelte, hogy egyúttal lezárult az a három és féléves időszak, amely “napról napra kivéreztette az ukrán gazdaságot a nemzeti érdekek elárulásával, s ezért a felelősséget azok a politikai erők viselik, amelyek ma is instabilitást gerjesztenek az országban.”
Julija Timosenkót az említett gázmegállapodásért ítélte a bíróság hivatali visszaélés vádjával hétév börtönbüntetésre azután, hogy Janukovics lett Ukrajna államfője.
“Ma határozottan kijelenthetem, beköszöntött a pillanat, amely perspektívát biztosít számunkra és erős meggyőződést abban, hogy megőrizzük a szociális, egyúttal a gazdasági, pénzügyi stabilitást is. Semmilyen gazdasági faktor nem veszélyezteti jelenleg Ukrajna gazdasági és pénzügyi stabilitását” – hangoztatta a kormányfő.Hozzáfűzte, hogy az ukrán és az orosz államfő megállapodásainak köszönhetően a következő évek tervezhetőek lesznek, és az ukrán lakosság is érezni fogja életkörülményeiben a stabilitást.
Az ellenzéknek, illetve az európai integrációért és hatalomváltásért tüntetőknek üzenve leszögezte: “senkinek nem engedjük, hogy megingassa az ország helyzetének súlyos erőfeszítések árán elért normalizálódását”.
Kedden Moszkvában Viktor Janukovics ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlétében a két ország állami gázvállalatai a 2009-es gázegyezményt kiegészítő megállapodást írtak alá, amely lehetővé teszi, hogy Oroszország a jelenleginél jóval olcsóbban, azaz ezer köbméterenként 268,5 dolláros áron adja a földgázt Ukrajnának 2014 januárjától. Emellett Putyin bejelentése szerint Oroszország 15 milliárd dollárért készül ukrán államkötvényeket vásárolni.
(MTI)
Bal-Rad komm : Elméletileg megnyilt az élet normalizálódásának lehetősége Ukrajnában! Elméletileg!
A valóban nagystilű orosz közreműködés megteremtheti ennek lehetőségét.
Ám a Majdanon dúló “unionisták” még alaposan bekavarhatnak a konszolidációs folyamatokba-kiváltképp igy a kezdetekkor.
Ugyanakkor valószinűsithető az is, hogy a két ország államfője a sok megállapodás között-amiket aláirtak-talán “egyéb természetű” dologban is megállapodtak. Amik garantálhatják a nyugalom helyreállitását Kijevben-és úgy általában-Ukrajnában. Könnyen elképzelhető, hogy Oroszország a megállapodásokat is “segit” betartani! Nagyon helyesen!
Szomorú lehet most Juliska a harkovi cellácskájában, de a Szvobodának is van némi aggodalomra oka!
Klicsko is eltöprenghet, hogy mégiscsak jobban tette volna, ha a boxringnél marad!
Ott akkora pofonokra nem számithatott, mint amilyenekbe még-akár már a közeljövőben-a politikában belerohanhat.
A vörös sarokban ugyanis Misa öklét fáslizzák a Kreml csapatának trénerei.
A brüsszeli kiskakas pedig kornyadtan csipog a kék sarokban! (Ám az is nagyon könnyen elképzelhető, hogy a jelenlegi kijevi vezetés is majd csak a nézőtérről fogja kukkolni a későbbiekben Misa KO-ját.)
Persze-sajnos-még a kékek nem adták fel a kilátástalan küzdelmet. Ukrajna népére még várnak megpróbáltatások. De nekik legalább van remény!
Nekünk is van, csak…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése