2014. február 6., csütörtök

Feltörte a Facebook szervereit a Szíriai Elektronikus Hadsereg

Az Szíriai Elektronikus Hadsereg - Bashár Asszád szír elnök támogatására szerveződő civil hacker-csoport - betört a Facebook rendszerébe a közösségi háló tizedik születésnapján. Az akció célja a facebook.com domain ellopása volt, ami rövid időre sikerült is. A szervezet saját Twitterén keresztül közölte a képet, miszerint a WHOIS domain regiszter nem a Facebook korábbi tulajdonosait jegyzi, hanem egy szíriai g-mail címet.
A hackercsoport állítása szerint sikeresen tudott változtatásokat végrehajtani a Facebook szerverein, de az akció túl sok időt vett igénybe, és gyors ellenintézkedések miatt félbemaradt.
Fél órával az akció után a domainnév a regiszter szerint már újra a domain[@]fb.com-hoz tartozott, jelezvén, hogy a Facebook és a MarkMonitor domainkezelő vállalat észlelte a beavatkozást és megakadályozta a súlyosabb károkat.
A Facebook tizedik születésnapjának ünneplése így nem volt zavartalan, talán Zuckerbergnek is volt egy-két kellemetlen pillanata. Ki tudja, milyen információk birtokába jutottak a Facebook szervereiről?
2013-ban, miután az amerikai kormány bejelentette, hogy a közeljövőben katonai beavatkozást kezdhet Szíriában, hogy Asszád elnököt a hatalomból eltávolítsa, a Szíriai Elektronikus Hadsereg feltörte a Huffington Post, a New York Times és más, Asszád elnökkel ellenséges fővonalú médiafelületek közösségi oldalait, ahol Obama haláláról szóló álhíreket tettek közzé.

http://www.hidfo.net/2014/02/06/feltorte-facebook-szervereit-sziriai-elektronikus-hadsereg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése