2014. március 16., vasárnap

Győzelem!–Ma a Szabadságról döntöttek a krímiek–Erős kibertámadás alatt volt a népszavazás honlapjart.com _ AFP Photo  Menahem Kahana

…”A honlapunkat az utolsó generációs számítógépes támadások újabb és újabb hulláma éri. Biztonsági szakértőinknek sikerült kideríteniük ezeknek a támadásoknak a kiindulási helyét. Ez a hely az Illinoisi Egyetem, USA…” – írja az oldal.

1. A Krím-félszigeten megkezdődött a népszavazás az Oroszországhoz való csatlakozásról
Ma a Krím-félsziget szabadságáról döntenek, a helyi lakosok Fotó_ EPA
A helyi idő szerint 08.00-kor (06:00 GMT) a Krím-félszigeten megkezdődött a népszavazás a félsziget státuszának kérdésében.
Körülbelül másfél millió állampolgárnak adnak lehetőséget arra, hogy válasszanak az Oroszországhoz való csatlakozás vagy a megerősített autonómia között Ukrajnában.
A közvélemény-kutatások szerint, a krimi lakosság körülbelül 70%-a azt tervezi, hogy az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavaz.
Ukrajna kormánya nem tartja törvényesnek a népszavazást, és arra szólítják fel a krimi lakosságot, hogy bojkottálja azt.
2. A Krím-félszigeten a szavazás aktívan zajlik, törvényszegés nincs – jelentette a megfigyelői misszió vezetője
A Krim-félszigeten a szavazás aktivan zajlik, törvényszegés nincsFotó politikus.ru
A népszavazás a Krím-félszigeten az Oroszországhoz való csatlakozásról aktívan zajlik, az emberek sokkal korábban megérkeztek már a szavazó körzetekbe, jóval azelőtt, hogy azokat megnyitották volna.
Törvényszegés egyelőre nincs, közölte a megfigyelői misszió vezetője Oroszország Föderációs Tanácsától, Valerij Rjazanszkij.
Rjazanszkij szavai szerint az esős idő ellenére az emberek jókedvűen mennek a szavazó körzetekbe. A becslések szerint már délelőtt szavazott a választók 32%-a.
3. A Krím-félsziget népszavazásának weboldalát kibertámadás érte
A Krim-félsziget népszavazásának weboldalát kibertámadás érte Fotó EPA
A krimi társadalom népszavazásának weboldalát, a „Népszavazás 2014” oldalt, – tömeges kibertámadások érték.
„A honlapunkat az utolsó generációs számítógépes támadások újabb és újabb hulláma éri. Biztonsági szakértőinknek sikerült kideríteniük ezeknek a támadásoknak a kiindulási helyét. Ez a hely az Illinoisi Egyetem, USA, Urbana-Champaign-ben. Éppen erről a helyről történik a szerverek masszív szkennelése a támadás előtt”, – közli a weboldal.
4. A Krím-félsziget kormánya a népszavazás eredményét hétfőn hitelesíti
A választók aktivitásáról beszélve a népszavazáson közölte: „A megjelenés háromszorosan meghaladja a 2012-es parlamenti választásokon való megjelenést.”
Ahogy Krím Legfelső Tanácsának népszavazási bizottsága közölte, a lakosság több mint 44%-a részt vett a népszavazáson a helyi idő szerint délig. – Ez kora délutánra megközelítette az 50%-ot.
5. Győzelem!
A krími népszavazás eredménye
A helyi idő szerint 20.00-kor (18:00 GMT) Krímben véget ért a népszavazás a félsziget státuszáról.
Krím lakossága választott az Oroszországhoz való csatlakozás és a továbbfejlesztett autonómia között Ukrajnán belül. A népszavazáson a szavazati joggal rendelkező krimi lakosság 80%-a vett részt.
Az előzetes adatok szerint, Krím Oroszországhoz való csatlakozása mellett 93% szavazott.
Szabad Riport
Források: Russia TodayPolitikus.ruOroszország Hangja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése