2014. március 16., vasárnap

Tádzsikisztán 400 orosz nyelvtanárt kér Moszkvától

Valentina Matvinyenko, az Oroszországi Föderáció Föderációs Tanácsának elnöke Tádzsikisztánban tett látogatása alkalmával kapta meg a hivatalos kérést, miszerint 400 orosz nyelvtanárra lenne szüksége az országnak sűrgősen. A tádzsik kormány biztosította Moszkvát, hogy az érkező nyelvtanárok az országban elérhető legmagasabb szociális juttatást fogják kapni, és lakást, amennyiben vidékre lesznek irányítva, házat és földet is kapnak.
Hídfő.net | Tádzsikisztán 400 orosz nyelvtanárt kér Moszkvától
Tádzsik fiú oroszul tanul, Dusanbe, Tádzsikisztan.
A tádzsik kormány a kéréssel azután fordult Moszkvához, hogy több városban és faluban szülők sokasága jelezte a helyi önkormányzatoknak, hogy nincsenek megelégedve a heti 2 óra orosz nyelvoktatás mennyiségével. Több vállakozó és üzletember is jelezte, hogy amennyiben tolmácsok is érkeznének, azonnal alkalmazásba vennék őket az általuk megnevezett bérért. A hivatalos közlés szerint az emberek nagy része az orosz nyelvhez köti a mai napig a jólétet és a teli polcokat az országban, még most, 23 évvel a Szovjetunió összeomlása után is. Több elöljáró a helyi falvakban igen pozitívan nyilatkozik a mai napig az akkori orosz szakemberekről, akiket a korabeli moszkvai vezetés oda telepített. Tádzsikisztánban jelenleg 30.000 orosz család él.
Valentina Matvinyenko ígáretet tett, hogy személyesen fogja az Oktatási Minisztérium részére átadni a tádzsik kormány kérését.

http://www.hidfo.net/2014/03/16/tadzsikisztan-400-orosz-nyelvtanart-ker-moszkvatol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése