2014. március 16., vasárnap

Háború - ma vagy holnap?

A donyecki Donbass Népi Milícia vezetője közleményt tett közzé, miszerint szombat éjszaka az ukrán hadsereg járművei kezdték ellepni Donyeck utcáit. "...reggel nézzetek ki az ablakokon, és ukrán harckocsikat fogtok látni!" - írja Pavel Gubareva. Amennyiben ez megtörténik, biztosak lehetünk benne, hogy a harc elkezdődik. A donyecki oroszok ugyan fegyverekkel nem rendelkeznek, de Gubareva véleménye szerint, ha atrocitás éri az oroszokat, a határon várakozó orosz haderő pillanatokon belül megérkezik Donyeckbe.
Hídfő.net | A harkovi népi milícia önkormányzati épületeket foglal vissza majdanistáktólA harkovi népi milícia önkormányzati épületeket foglal vissza majdanistáktól.
Más hírek beszámolnak róla, hogy nagyon megnövekedett a dezetrálások száma az ukrán hadseregben. Maga a hadsereg sem akar háborút, bármennyire uszítja a kijevi cionista vezetés. Az alábbi videofelvételen az orosz civil tiltakozás visszafordítja az ukrán konvojt. http://www.youtube.com/watch?v=SZXqftu6alE
Egy biztos. Ezekben a körzetekben a lakosság nagyrésze orosz, és elszánt, mind a függetlenedés, mind az orosz csatlakozás mellett. Kijev ilyen fajta fellépése egyértelműen háború, és már nem polgárháború, hanem akár orosz-ukrán háborúvá is fajulható konfliktus.

http://www.hidfo.net/2014/03/16/haboru-ma-vagy-holnap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése