2014. március 10., hétfő

Janukovics holnap sajtótájékoztatót tart


Viktor Janukovics, az egyelőre még egyetlen legitim ukrán államfő bejelentést tett a RIA Novosztyinak, miszerint kedden nyilvános sajtótájékoztatót fog tartani. Ez lesz a második alkalom, hogy Janukovics nyilvánosan megjelenik, mióta a nyugat által fizetett extrémisták hatalomra jutottak Kijevben.
Janukovics hollétéről azóta nem jutott ki információ, emiatt sokan már halálhírét kezdték terjeszteni. A nyugati média pedig felkapta ezeket a híreket, hogy ezzel rávegyék az elnököt a nyilvános megjelenésre. Janukovics korábban bejelentette, hogy Ukrajna területén vadásznak rá és a fenyegetések miatt családját is külföldön kellett biztonságba helyezni. Fennáll a veszélye, hogy a nyugat zsoldosai újabb gyilkossági kísérletet követnek el ellene, ahogyan tették azt Líbiában Kadhafival, majd Szíriában - mindeddig sikertelenül - Bashar-el Asszád elnökkel.
A sajtótájékoztató pontos helyszínét emiatt csak alig néhány órával az esemény előtt hozzák nyilvánosságra.


http://www.hidfo.net/2014/03/10/janukovics-holnap-sajtotajekoztatot-tart


Janukovics: Az ukrán hadsereg nem fog engedelmeskedni a Kijevi Juntának


Viktor Janukovics ma délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy "az ukrán hadesereg nem fog engedelmeskedni az illegitim kijevi kormány parancsainak". Hozzátette, hogy mivel még ő minősül a legitim elnöknek, ezzel együtt ő a hadsereg főparancsnoka is. Janukovics szerint "...a jelenleg kormányként pózoló banda Kijevben hamarosan felelni fog azért, hogy az ukrán emberekre éleslőszerrel lőttek a felbérelt mesterlövészeik". Elítélte továbbá azokat a nyugati kormányokat, akik egymást taposva igyekeztek elismerni az illegitim kijevi kormányt és az őket hatalomra juttató cionfasisztákat.
Hídfő.net | Janukovics: Az ukrán hadsereg nem fog engedelmeskedni a Kijevi JuntánakViktor Janukovics sajtótájékoztatója, Rosztov, 2014.03.11.
Washingtonnak azt üzente, hogy hibás döntés volt rögtön 1 milliárd USD segélyt folyósítani az "új" kormánynak, tekintettel, hogy az Egyesült Államokban törvény tiltja a katonai puccsal hatalomra került kormányok pénzügyi támogatását.
Janukovics felhívta továbbá a figyelmet, hogy az ukrán nép fogja nagyon keményen megfizetni a nyugatról érkező gyorskölcsönök árát, legjobb tudomásunk szerint már el is kezdték bevezetni az IMF-szankciókat Ukrajnában.
Janukovics kijelentette, hogy amint nem fenyegeti közvetlen életveszély a terroristák részéről, visszatér Ukrajnába, hogy tovább vezesse az országot. Elmondása szerint "ahogy a helyzet kinéz, erre hamarosan lehetőségem lesz".
http://www.hidfo.net/2014/03/11/janukovics-az-ukran-hadsereg-nem-fog-engedelmeskedni-kijevi-juntanak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése