2014. március 10., hétfő

Krímben folyamatban van az Oroszországhoz csatlakozás előkészítése


Szergej Akszionov, Krím miniszterelnöke bejelentette, hogy folyamatban vannak az előkészületek dél Ukrajna Oroszországhoz csatlakozására. Március 16.-án népszavazást tartanak arról, hogy csatlakozzanak-e az Oroszországi Föderációhoz. Azt követően néhány hónapos átalakulás után a térség készen áll az orosz jogrendszer átvételére és az orosz törvények alkalmazására.
Szergei Akszionov - az ő kezében összpontosul minden fegyveres testület
A kormányzó a RIA Novosztyinak adott interjúban ígéretet tett arra, hogy a függetlenedést követően az ukrán továbbra is hivatalos nyelv marad, valamint a krími tatárok is megkapják a hivatalos nyelvhasználat jogát.
A Krím-félsziget mintegy 15%-a tartozik a tatár kisebbséghez, közülük kerülnek ki az illegitim kijevi kormány támogatói a térségben. Akszionov elmondta, a függetlenedést követően nem süllyedhet anarchiába és szeparatizmusba az ország, emiatt készen áll arra, hogy a krími tatár vezetőknek is vezető politikai pozíciókat adjon.

http://www.hidfo.net/2014/03/10/krimben-folyamatban-van-az-oroszorszaghoz-csatlakozas-elokeszitese


Az Ukrán Egészségügyi minisztérium felszólította a Krím-félsziget körüli kórházakat, hogy készüljenek a rendkívüli állapotra és az ezzel járó nagy számú sebesült fogadására. Ezt az utasítást általában vészhelyzet / háborús konfliktus esetén szokták kiadni a minisztériumok.
Kremencsukban nekiindultak a BM-30-as "Smercs"-ek. Emelett ukrán katonai menetoszlopokat jelentenek továbbra is déli irányba tartani.


Elérte az 5000 főt a krími önvédelmi önkéntesek száma


A mai nappal elérte az 5000 főt a Krím-félsziget önvédelmi erői közé jelentkezett és esküt is tett emberek száma. Ezen emberek fegyvert és lőszert is kaptak. Legidősebb közülük egy 70 éves volt építőipari munkás, aki jelenleg is 12 órát járőrözik bajtársaival. Leonyid Lebedev az önvédelmi erők parancsnoka a majdani tüntetőket teszi egyértelműen felelőssé a régió destabilizációjáért. Elmondása szerint "24 órában járőrözünk, minden autót és teherautót megállítunk ami be akar lépni a félszigetre, volt már többször is, hogy rejtett fegyverszállítmányokat találtunk." Leonyid kifejtette, hogy mind az 5000 önkéntes ex-katona, vagy olyan emberek, akik a családjuk védelmében álltak be az egységbe.
Hídfő.net | Elérte az 5000 főt a krími önvédelmi önkéntesek száma
Bizonyos források szerint Szimferopolban 300 majdanista önkéntes van már bevetésre készen.
Ezalatt a nyugati média a szokásos nótát fújja (német médiák törekednek egy semleges álláspontot felvenni), "Krím orosz megszállás alatt" és "Az oroszok bekebelezik a Krím-félszigetet" a legnépszerűbbek jelenleg.

http://www.hidfo.net/2014/03/10/elerte-az-5000-fot-krimi-onvedelmi-onkentesek-szama


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése