2014. március 25., kedd

Még választások előtt robbantják a Simon-ügyet

Márius 31.-én zárja le a jelentést Simon-ügyben a mentelmi bizottság, majd az országgyűlés elnökének elküldést követően lesz nyilvános. Ez azt jelenti, hogy még a választások előtti héten megkapja a média a Simon-ügy teljes jelentését, a magyarországi sajtónak közel egy hete lesz simonozásra.
A mentelmi bizottság Mesterházy Attila pártelnököt már nem tudta meghallgatni ezügyben, mert az a meghallgatás előtt egy órával a kampányra hivatkozva bejelentette, hogy nem tud részt venni. A pártelnök mostanra rádöbbenhetett, hogy a korábban nyerő pozíciónak gondolt, ellenzéki összefogás vezetői szerep az ő számára valójában a balek szerepét jelenti. Akár címlapra kerül Simon-ügy kapcsán, akár nem, az MSZP-nek épp most ássák meg a sírját, amiért a választásokat követően majd őrá lesz hárítva a politikai felelősség.
Egyetlen vonatkozása van ennek az ügynek, amivel foglalkoznunk kell: a következmények. A bizottsági tagok azon vitatkoznak, hogyan lehetne Simon Gábortól visszaigényelni az ellopott pénzeket. A válasz egyszerű: sehogyan. Nincs is szükség semmilyen visszaigénylésre, teljes vagyonelkobzást kell végrehajtani. Simon Gábor esetével példát kell statuálni. Nem azért, mert ő egy személyben lopott és csalt, hanem mert mintapéldánya annak a politikusnak, amiből most több száz sétál szabadlábon ebben az országban.
Ha egy Simon Gábor féle ember megússza néhány év börtönnel és teljes vagyonelkobzás nélkül, az azt közvetíti, hogy ebben az országban szabadon lehet lopni, csalni, sikkasztani, mert az öltöny megvéd a hatályos törvényektől. Elég megnézni a Simon-üggyel foglalkozó hírek alatti Facebook-hozzászólásokat - nem egy ember adott hangot annak, hogy néhány száz millióért ő is ülne 4-5 évet.
Ennek ellenére nem kell komoly megtorlásra számítani. Hogyan is mernének lopásért, sikkasztásokért kemény megtorlást követelni olyan politikusok, akik maguk is lopnak, sikkasztanak? A demokrácia a velejéig rothadt, korrupciótól fertőzött és a fennálló hatalmi rendben senkinek nem érdeke, hogy a lopás lehetőségét felszámolja, vagy egy tolvajjal példát statuáljon.


http://www.hidfo.net/2014/03/25/meg-valasztasok-elott-robbantjak-simon-ugyet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése