2014. március 25., kedd

Janukovics megjelent Harkovban, és Kijev ellen indul?

Legalábbis egyes médiumok ezt állitják-és az amerikai külügy is.

Ezen információk szerint a sikeres szivműtéten átesett Janukovics ma, vagy holnap a helyi ukrán televiziós csatornának fog nyilatkozni. Az újságirók szerint ott fogja bejelenteni a katonai műveletek beinditását.
Érdekes, hogy Viktor Janukovics újbóli felbukkanása a nyilvánosság előtt egybeesik a Jobb Szektor Muzicsko nevű vezérének a kivégzésével, valamint több-Janukovicsra és az oroszbarát erőkre esetleg veszélyt jelentő-nacionalista szervezet vezetőjének az eltűnésével…
…Tegnap a Nasa Verszija (Mi Verziónk) cimű újság arról számolt be, hogy Janukovics elképzeléseit támogatja a hozzá hű maradt egykori hadügyminiszter Pavel Lebegyev is, aki szerint “nem csak a hadsereg, de a regionális önvédelmi erők is Janukovicsot támogatják.
A Nasa Verszija forrásai szerint ha lesznek katonai műveletek, akkor azok “helyi szintűek” lesznek, és a Dnyeszterig tartanak.
(Ez mondjuk egyharmad Ukrajnát érintő terület. B-R)
Az UNIAN és az ITAR-TASSZ hirügynökségek jelentése pedig arról számolnak be, hogy a hét végén több százezernyi demonstráló követelte Odesszában, Herszonban, Harkovban, Luganszban és Donyeckben Janukovics visszatérését. Tablóikon a “Janukovics a legitim elnök” és a “Janukovics! Gyere vissza és védd meg a néped!” felratokkal.-számol be többek között Janukovics várható felbukkanásáról az mk.ru orosz hirportál. (http://www.mk.ru)
A Bal-Rad érdeklődésére Kijevből, Munkácsról, Ungvárról, Vinnyicjából és Umanyból egybehangzó válaszok érkeztek: HÁBORÚ LESZ!
A keleti régiókból pedig mindenfelől az Oroszországhoz csatlakozás kollektiv és eltökélt szándékáról kaptunk hireket.
“Donbassz harcra kész”-közölte Dmitrij Donyeckből!


http://balrad.wordpress.com/2014/03/25/janukovics-megjelent-harkovban-es-kijev-ellen-indul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése