2014. március 25., kedd

Odesszában is népszavazás lesz? - folyamatos tüntetések Kelet-Ukrajnában

A hétvégén Odessza város lakóinak 20 százaléka vonult az utcákra, és tiltakozott a kijevi junta ellen. Követelték a letartóztatott Anton Davidcsenko politikai aktivista szabadon bocsájtását és a népszavazás kiírását. Odessza régió már többször kifejezte elszakadási szándékát, és orosz katonai segítséget hívott, mikor híre jött, hogy a cionfasiszta felforgatók a városban akarnak lövöldözni. Nem hivatalos hírek szerint 900 orosz deszantos érkezett Odesszába.
Anton DAnton Davidchenko
Könnyen elképzelhető, hogy ilyen nagy politikai támogatottság mellett a krími mintára nemsokára Odessza is kiírja a népszavazást az elszakadásról.


Az odesszai felvonulás képei
Ugyanezen a napon hatalmas tüntetések zajlottak Harkovban, Donyeckben, Luganszkban. Ezekben a városokban is az elszakadást és a népszavazást követelték a tüntetők. Miközben a kijevi vezetés tárgyalásról tárgyalásra utazgat a világban és igyekszik úgy tenni, mintha semmi baj sem lenne, a nyugat háborús készülődést imitál a határokon. Valójában tehetetlenek 10 millió ukrajnai orosz akaratával szemben, a további régiók leszakadása már elkerülhetetlen. 
Hídfő.netDonyecki tüntetés

http://www.hidfo.net/2014/03/25/odesszaban-nepszavazas-lesz-folyamatos-tuntetesek-kelet-ukrajnaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése