2014. április 13., vasárnap

33 ezer lopott autót találtak meg egy ingyenesen letölthető alkalmazással Brazíliában



Magyarországon nagyon szép eredményeket lehetne elérni azzal, hogy ha a rendőrség csali bicikliket, autókat, értéktárgyakat helyezne el a bűnözéstől fertőzött területeken, s mindegyik ilyen eszközbe rejtenének egy-egy nyomkövetőt. Az aztán szépen elvezetné a rendőrséget a bűnözőkhöz, az orgazdákhoz, a különböző lerakatokhoz, ahová elrejtésre kerülnek az eltulajdonított értéktárgyak. Így akár bűnbandákat lehetne felszámolni, több más lopott árut megtalálni, s vissza szolgáltatni a gazdájának. Valamint a bűnözők nagy kétségek között vergődhetnének, hogy az éppen lopásra kinézett kerékpár vajon tartalmaz-e nyomkövetőt?

 
Egy bárki által ingyenesen letölthető számítógépes alkalmazásnak köszönhetően az elmúlt négy hónapban összesen 33 ezer lopott autót sikerült megtalálni Brazíliában - jelentett be Dilma Rousseff elnök szombaton.
 
A kormány által kifejlesztett, Check Placa (rendszámellenőrzés) nevű alkalmazás számítógépekre, mobiltelefonokra és tabletekre egyaránt letölthető. A programnak köszönhetően bármilyen rendszám alapján azonnal megállapítható, hogy nincs-e rendellenesség a szóban forgó járművel.
A brazil kormány tavaly év végétől teszi lehetővé az alkalmazás letöltését. Az azóta eltelt mintegy négy hónapban a Check Placát egymillióan töltötték le, és összesen 25 milliószor használták.
Rousseff a Twitter közösségi oldalon közzétett üzenetben jelentette be, hogy az említett időszakban 33 ezer ellopott járművet sikerült megtalálni a program segítségével.
Az alkalmazás nagyobb biztonságot és cselekvési kedvet jelent a brazil emberek életében - tette hozzá az államfő.
 
(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése