2014. április 13., vasárnap

Üss Misa-üss! Vagy téged ütnek!

További szankciókkal fenyegette meg a NATO főtitkára Oroszországot, azzal vádolta meg, hogy saját maga igyekszik meghatározni és diktálni az ukrajnai eseményeket.


Anders Fogh Rasmussen a dán Politiken című napilap vasárnapi számának nyilatkozott. Hangoztatta, hogy Moszkva propagandaháborút folytat, amire a hidegháború óta nem volt példa. Mint mondta, a NATO és a Nyugat elleni orosz propaganda egy olyan füstfüggöny, amellyel Oroszország törvénytelen cselekedeteit igyekszik elleplezni. Hozzátette, nem igaz az a moszkvai állítás, amely szerint a szövetség beavatkozik az ukrán belügyekbe azzal, hogy Kijevet NATO-tagságára ösztökélné.

Rasmussen felrótta Moszkvának, hogy katonákat állomásoztat az Ukrajnával közös határán, és “törvénytelen népszavazást tartott a Krímben”. Oroszország a NATO főtitkára szerint válaszút előtt áll: vagy véget vet annak, hogy másokat hibáztasson saját tetteiért, kivonja katonáit, tartja magát nemzetközi kötelezettségeihez, és megkezdi a bizalom helyreállítást, vagy pedig még szélesebb körű nemzetközi elszigetelődés vár rá.
(MTI)

Bal-Rad komm : Ennyire pofátlan és aljas nyilatkozatokat-amiket a cionzsoldos NATO meg merészel engedni magának-utoljára Hitler tett.
Oroszország a saját határain belül állomásostat katonákat!
A NATO szerte széjjel háborúzik a világban!
Oroszország népszavazás eredményeként fogadta be a Krimet!
A NATO és az EU feltüzelt és bérelt hordával puccsot hajtott végre a törvényes ukrán kormány ellen!

Oroszország valóban válaszút előtt áll!
Vagy ad egy akkora pofont a NATO-nak és cion “bölcseinek” hogy azok beledöglenek, vagy ha tovább tűri a mocskos munkálkodásaikat-saját nyakára húzza a féreghadat!

Oroszországból ez a fertelmes bagázs kikényszeriti a neki kijáró választ!
Legalábbis nagyon reméljük!

PUSZTULJON A FÉREG!


Mesejáték: orosz, amcsi, ukrán módra





Megfordult a világ! Hála Istennek! A kérdés: Hogyan halászik a nagy barna medve háromágú szigonyával a gyilkos cápákra (vagy ha jobban tetszik a vörös lazacokra)?
John Kerry amerikai külügyminiszter az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott telefonbeszélgetésében az ukrajnai helyzet deeszkalációját célzó lépések megtételére szólított fel – közölte az újságírókkal az amerikai Külügyminisztérium magas rangú tisztviselője. Emellett Kerry ”további következmények” lehetőségéről beszélt Oroszországnak az ukrán válsággal kapcsolatos álláspontja miatt. Az Egyesült Államok korábban számos orosz tisztviselővel és üzletemberrel szemben szabott ki szankciókat. Az orosz Külügyminisztérium többek között megjegyezte, hogy a szankció alkalmazása egy kétélű dolog és egyáltalán nem hatásos, mint azt Oroszország szépen hárította is. Persze ettől az atlantista tőzsdecápák szemei vérben forogtak, de nem tanultak és újabb próbálkozásokat vetítenek előre...
Az ukrán és az orosz külügyminiszterek telefonon beszéltek a genfi nemzetközi ukrán helyzettel kapcsolatos tárgyalások előkészítéséről. Ezt az ukrán KüM sajtóosztálya közölte szombaton. „Április 12-én, telefonon beszélt egymással az ukrán és az orosz külügyminiszter, Andrej Desica és Szergej Lavrov az április 17-re tervezett genfi tárgyalásról, amelyre Oroszország, Ukrajna, az EU és az USA külügyminiszterei hivatalosak” – áll a hivatal közleményében. Korábban az EU és az USA már megerősítették részvételüket a tárgyalásokon. A négyoldalú (Oroszország, Ukrajna, USA és az EU) genfi tárgyalásokra való felkészülés tehát folytatódik, azonban egyelőre nincs közös megegyezés sem a napirendről, sem pedig a formátumról. Ezt az orosz KüM szóvivője, Alekszandr Lukasevics jelentette be. „Az USA-nak saját elképzelése van a tárgyalási folyamatról, mintha az mindenkinek megfelelne. Az április 11-i sajtótájékoztatón az amerikai KüM szóvivője, Jen Psaki elfogadhatatlan módon nyilatkozott, ragaszkodva ahhoz, hogy az ukrán képviselők az ország összes régiójának nevében legyenek jelen, „beleértve a Krímet is”” – mondta Lukasevics. Az ukrán válsággal kapcsolatos négyoldalú találkozó még e hónapra volna kitűzve. Közben Ukrajna az első helyre került azok száma tekintetében, akik menedéket kérnek Oroszországban – közölte pénteken Valentyina Kazakova a Szövetségi Migrációs Szolgálat osztályvezetője. "Naponta mintegy ötezer ember fordul hozzánk” - mondta. Kazakova hozzátette, hogy ukrán állampolgárok ideiglenes menedékjogot, munkavállalási és különböző tevékenységekre szóló engedélyeket, tartózkodási engedélyt kérnek. Sokan érdeklődnek, hogyan lehet orosz állampolgárságot kapni egyszerűsített eljárással. „Az előző évhez képest a kérelmek száma 15-szeresére nőtt” - mondta Kazakova, megjegyezve, hogy az ukrán menekültek száma megelőzte a szíriai, afganisztáni és grúz bevándorlókét. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) orosz delegációjának a vezetője, Alekszej Puskov kételkedik abban, hogy a szervezet és Oroszország között lehetséges a párbeszéd. Ezt Twitter oldalán írta a politikus. Puskov hangsúlyozta, hogy dialógusra azért van kevés esély, mivel korábban a PACE orosz ellenes szankciókat vezetett be. Hozzátette továbbá, hogy Oroszország és a szervezet nagyon közel áll ahhoz, hogy teljesen megszakadjanak a kapcsolatok egymással. Ugyanakkor Moszkva nem fog sietni a döntéssel. Korábban a PACE megfosztotta az orosz delegációt szavazati, valamint attól a jogától, hogy idén a választásokon, mint megfigyelő részt vegyen.
Gölöncsér Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése