2014. április 10., csütörtök

Az Egyesült Államokban a génkezelt élelmiszerek zöld utat kapnak

Az Egyesült Államok Kongresszusa tiltó határozatot fog bevezetni, miszerint a tagállamoknak tilos saját jelzésrendszert alkalmazni a génkezelt és nem génkezelt termékek megkülönböztetésére. A törvényjavaslat hátterében a Monsanto génkezeléssel- és módosítással foglakozó biotechnológiai óriás, és a Koch Industries áll, akik szintén a génmódosított élelmiszereket terjesztik szerte a világon.
Mike Pompeo kongresszusi képviselő terjesztette be a törvényjavaslatot. Pompeo szerint "Van egy pár állam amerikában, akik össze-vissza próbálnak élelmiszereket címkézgetni. Így nagyon nehéz működtetni egy élelmezési rendszert. Ezen felül ezeknek az államoknak nem célja a fogyasztók tájékoztatása, inkább azok elijesztése a génmódosított élelmiszerektől."
Hídfő.net | Az amerikai nongmoproject.org biztonságos élelmiszert jelölő címkéje is el fog tűnni.Az amerikai nongmoproject.org biztonságos élelmiszert jelölő címkéje is el fog tűnni.
Mike Pompeoról tudni kell, hogy a magánvállalata, a Thayer Aerospace kiemelt támogatási összegeket kap a Koch Industriestól. Emelett a Koch Industries Pompeo 2010-es kampányához a képviselői székért kiemelt összegekkel járult hozzá, mint támogató. Röviden szólva, amit itt látunk, az egy klasszikus lobbi. Egy profitorientált vállalat a bevétel maximalizálása érdekében megvásárol pár szenátort amerikában azzal, hogy a hobbicégeikbe pénzt tesznek, ezek az önző bolondok meg mivel nem látnak tovább az orruknál, igyekeznek kiszolgálni pénzadó gazdáikat, az számukra mindegy, hogy az amerikai és európai családok asztalára gyakorlatilag mérgező élelmiszerek kerülnek, ő megkapta a kis zsebpénzét. A felelőtlen politikus mintapéldányát láthatjuk ismét.
Ezzel valószínűleg el lesz kaszálva amerikában a fogyasztók hitelet tájékoztatásának az utolsó lehetősége, hiszen ha egy élelmiszeren fel van tüntetve, hogy génmódosított alapanyagból készült, ki venné meg? Nem sokan, legalábbis azok közül, akik akarnak unokákat.
Az Egyesült Államokban már a szójabab 93%-a génkezelt vetőmagokból lett vetve. Az USA-ban termő kukorica 85%-a génkezelt vetőmagokból nő. Ezekből bőven kerül exportra is, főleg Európába, nyugodjunk meg, már Magyarországon is van bőven olyan élelmiszer, ami ezeket tartalmazza.
Gyerekeink és családunk védelme érdekében javasoljuk olvasóinknak, hogy bojkottáljanak minden olyan élelmiszeripari terméket vásárlásnál, amin nem az szerepel, hogy termelve / előállítva Magyarországon. A következő trükk a leggyakoribb: azt írják rá a csomagolásra, hogy Csomagolva: EU. ennek a jelentése körülbelül az, hogy behozták az alapanyagot az USA-ból, becsomagolták Franciaországban, és már mehet is a Kelet-európai államokba, majd ott megeszik a szemetet.
Védjuk magunkat és családjainkat, vásároljunk csak magyar terméket! Kiemelten fontos, hogy itthon is legyen előállítva, nem csak csomagolva.
Nagy Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése