2014. április 19., szombat

Tízezer amerikai katona érkezik Lengyelországba

Tomasz Siemoniak lengyel védelmi miniszter elmondása szerint tízezer amerikai katona érkezik az országba, amit a Pentagon a jövő hét folyamán fog hivatalosan is bejelenteni. A "politikailag korrekt" magyarázat szerint Lengyelország kérte az amerikai katonák jelenlétét, a NATO pedig "igyekszik megnyugtatni szövetségeseit az orosz agressziótól való félelem közepette", emiatt küldenek további nyugati csapatokat. Ezzel szemben a gyakorlatban az látható, hogy az Egyesült Államok rendelte ki az amerikai csapatokat Lengyelországba, ahogy nemrég Romániába is. Philip Breedlove vezérezredes, a NATO európai erőinek főparancsnoka rendelte el a mozgósítást Kelet-Európában. Ez az amerikaiak részéről fennálló nyomásgyakorlás, amit a kelet-európai politikusok katonai erő híján elhárítani nem tudnak. Az egyetlen lehetőség, amit tehetnek, hogy megpróbálnak úgy nyilatkozni, mintha az ő kérésükre érkeznének az amerikai csapatok.
Chuck Hagel amerikai- és Tomasz Siemoniak lengyel védelmi miniszter
A lengyel védelmi miniszter az amerikai kollégájával lezajlott megbeszélést követően jelentette be az újabb tízezer amerikai katona érkezését, valószínűleg Chuck Hagel őt is akkor értesítette erről. Az Egyesült Államok úgy használja Kelet-Európát saját csapatainak és haditechnikájának mozgatására, mintha térségünk egy országok, államok nélküli üres pusztaság lenne, amire csak úgy fel lehet vonulni seregszemlét tartani. A Washington Post szerint Lengyelországba fog érkezni a legtöbb amerikai katona, aminek az a célja, hogy az USA "ellensúlyozza az orosz agressziót Ukrajnában". Lengyelországban már 2010 óta jelen vannak az amerikai Patriot rakétarendszerek, ezeknek működtetését 100-150 amerikai katona látja el. A lengyel területen végrehajtott csapatösszevonás további expanziót vetít előre: ha a NATO fegyverrendszereit ráerőszakolják Nyugat-Ukrajnára is, Moszkva lőtávon belülre kerül az amerikai atomtöltetek számára.
Philip Breedlove korábbi bejelentése szerint 4-500 amerikai katonát küldenek Lengyelországba, azt is rotációs alapon - ehelyett gyakorlatilag elözönlik az országot az amerikai csapatok. A lengyel kormány igen kellemetlen helyzetbe kerül emiatt. Ugyanis Lengyelországban szintén teret nyert a nyugatellenesség, miután kiderült, hogy a CIA titkos börtönöket üzemeltet az ország területén, ahol a NATO hadműveletek során elfogott személyeket vetnek alá kínzásoknak. Az amerikai katonai jelenlét megszüntetésének esélye ennek ellenére minimálisra csökkent, miután a NATO nagyarányú haderő-összpontosítást végez Lengyelország területén. Ez hosszú távon nem csak háborúba sodorhatja Lengyelországot, de a kormány stabilitását is alááshatja. Ahogy a NATO csapatok jelenléte hazánkban közutálat tárgya, a lengyel lakosság egy része szintén elszakadna a nyugattól, - de erre egyelőre semmi reális esélyt nem látnak.
A nyugati média emellett Lengyelországban azzal riogat, hogy Oroszország hadserege "elég erős ahhoz", hogy napok alatt vereséget mérjen a lengyel nemzeti hadseregre. Ezzel az oroszellenes propagandával kívánják alátámasztani az ország amerikai megszállásának szükségességét. Pedig Kelet-Európa egyszerű eszköz a NATO számára - egy üres pusztaság, ahova ki lehet telepíteni a fegyverrendszereket, hogy Moszkva lőtávolságban legyen az amerikai atomtöltetek számára. Az ezzel egyet nem értő politikai erő pedig kő a talpuk alatt, amit egyszerűen félrerúgnak. Vajon meddig tűrik még a kelet-európai népek, hogy a NATO egyszerű terepasztalnak használja országaikat?


http://www.hidfo.net/2014/04/19/tizezer-amerikai-katona-erkezik-lengyelorszagba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése