2014. április 23., szerda

Venezuela: Az USA tovább erőlködik

Venezuelában letartóztattak egy amerikai állampolgárt, aki aktívan részt vett a kormányellenes tüntetések szervezésében. A Nicolas Maduro ellenes tiltakozások szervezésével vádolt floridai állampolgár állítólag legálisan tartózkodott az országban, valós papírokkal, és amerikai állampolgárként szította a feszültséget.
A hatóságok kiderítették, hogy az amerikai állampolgár közvetlen kapcsolatban volt azokkal a személyekkel, akik az immár hónapok óta zajló utcai harcokban rendőrökre támadtak és a rendfenntartó erők ellen gerillaharcot folytató csoportok keménymagját alkották.
Az amerikai gyanúsított letartóztatása során gépfegyvereket és egy mesterlövészpuskát foglaltak le, melyek bevizsgálása során bebizonyosodott, hogy az egyik fegyver összefüggésbe hozható egy helyi lakos halálával.
Hídfő.net | Lefoglalt fegyverek VenezuelábanLefoglalt fegyverek, minden bizonnyal a "békés tüntetők" részére érkeztek volna.
Venezuelában az ukrán felforgatás kezdetével egyidőben kezdődött az USA által pénzelt kormányellenes szervezkedés, melyben mostanra több mint 42-en vesztették életüket, közel 700-an szenvedtek könnyebb sérüléseket és 175 ellenzéki aktivistát tartóztattak le. A venezuelai kormány az első pillanattól kezdve az Egyesült Államokat okolja a felforgatásért, amit a nyugatbarát atlantista ellenzék szervez. Az USA feltehetőleg dollár-milliárdokat költ a venezuelai demokrácia építésére, ahogy az ukrán demokrácia építésére is bevallottan 5 milliárd dollárt költöttek.
Nicolas Maduro venezuelai államfő korábban bejelentette, hogy atlantista katonai puccsot hiúsítottak meg. Azt követően kezdődtek az utcai „civil” tiltakozások, amit Maduro egyszerűen csak „lassú puccsnak” nevezett, amit más eszközökkel, de ugyanúgy meg fognak hiúsítani.

http://www.hidfo.net/2014/04/23/venezuela-az-usa-tovabb-erolkodik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése