2014. június 26., csütörtök

Adolf Stoecker (1835 -1909), II. Vilmos császár udvari lelkészének értekezése az elzsidósodásról

Adolf Stoecker (1835 -1909), II. Vilmos császár udvari lelkésze, német lutheránus teológus, a Keresztény Szociális Párt megalapítója, az 1882-es zsidóellenes konferencia egyik szervezője. Valaha ilyen emberek is voltak az evangélikusok között.
A Törvénykezés hatékonysága

„Európa a keresztény népek otthona, és ezért nem lehet kísérleti terep hatalomra éhes, ellenséges, nem keresztény csoportosulások számára sem. Az elmúlt évszázadok tanulsága teljesen világosan bizonyítja, hogy zsidóság korlátozását célzó törvények – függetlenül attól, azok mennyire voltak szigorúak – nem érték el a kitűzött céljukat”
A Kereszténység szerepéről

„A keresztény vallás a legerőteljesebb reakció a zsidóság világuralmi törekvéseivel szemben. A kereszténység egy hatalmas akadályt képez a szemita faj azon törekvése előtt, hogy az árja faj fölé kerekedjen, ezért érthető, ha a zsidóság halálos ellensége a vallás alapítóinak és magának a kereszténységnek.”
Sajtóval az Erkölcs ellen

„...legfőképpen a sajtó segítségével a zsidók egyre erőteljesebben ássák alá a keresztény vallást, amely végig a római időkben, megvédte az európai árja fajt egyfelől az erkölcsi zülléstől, másfelől pedig a barbárságtól, és képes volt újjászervezni is a kontinenst. A kereszténység révén az európai árja faj civilizációja és kultúrája szilárd vallási, morális és társadalmi alapokra épült fel.”
Az érvényesülés a Politikában

„...attól függ, ki milyen elbírálásban részesül a zsidó sajtó részéről. Következésképpen, aki el szeretné érni céljait, és közéleti karriert kíván befutni, annak keresnie kell a zsidó sajtó, és ezzel együtt a zsidó klán kegyeit… A következmény intellektuális rabszolgaság, és egyfajta erkölcsi gyávaság, félelem a zsidóktól, mely két tényező korunk legjellemzőbb vonásává vált. Becsvágyó fiatal szakemberek aggódnak a jövőjük miatt, az idősebb emberek pedig, akik már nevet szereztek maguknak, attól tartanak, nem ismerik el életművüket, haláluk után pedig nem lesz megbecsülésben részük. És hogy biztosítsák a karrierjüket a zsidó sajtó segítségével, a zsidó hatalom fegyverhordozóivá, saját nemzetük és fajuk árulói válnak. Számos országban a zsidók a szabadkőműves páholyok rendszerét is kijátszották, lényegétől megfosztották, és a zsidó hatalom egyik legveszélyesebb és leghatékonyabb eszközévé változtatták”.
A Bűnök kimondásáról

„Ily módon a zsidók teljes mértékben urai és alakítói lettek a közvéleménynek. Minden velük szemben megnyilvánuló ellenvetést - legyen bármennyire is megalapozott – elhallgattatnak. Azokat a cikkeket, amelyek akár a legcsekélyebb mértékben is érintik a zsidó hatalmat, eltávolítják.”
A Júdáspénzúekről

„Számos eladósodott kormány semmi más, mint egy zsidó intézmény, egy zsidó ügynökség. Ami megmagyarázza ezeknek a kormányoknak a teljes cselekvésképtelenségét és tehetetlenségét a zsidókérdés vonatkozásában, továbbá azt is, miért viselkednek ellenségesen a saját népükkel szemben azért, hogy a zsidóság érdekében járhassanak el.”
Függő játszmák

„Ők uralják a bankokat és a pénzügyi intézményeket… A gazdasági és pénzügyi piramis csúcsán a Rotschild dinasztia áll, amely a gazdaságilag szorult helyzetben lévő országok bankárává vált. Az ő beleegyezésük nélkül lehetetlenség háborút viselni napjainkban. ...A kormányok és a pénzügyek felett gyakorolt zsidó befolyás következtében a kis- és nagybirtokos, az iparos, a művész, a kereskedő stb. mind agyagi függésbe kerültek a zsidóktól, és ezért az ő engedelmes szolgáikká váltak. Mi több, a zsidók felfogadnak befolyásos, a közügyekben aktív férfiakat, akiket jól fizetett pozíciókba helyeznek a bankoknál, a vasútnál, a biztosító társaságoknál stb. Ezek a személyek azután a zsidók engedelmes hűbéresei lesznek, és ők a legfanatikusabb és legbefolyásosabb támogatói a zsidó hatalomnak a törvényhozásban és a kormányzatokban.”
A tanulság csupán annyi, hogy több mint száz évvel ezelőtt is ugyanarra a következtetésre jutottak a látók a zsidóságot illetően - a történelmi tapasztalatok alapján -, mint ma jutunk, mi, egyszerű bennszülöttek. Véletlenek márpedig nincsenek!
Várhegyi Kálmán összeállítása


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése