2014. június 26., csütörtök

Észak-Donbassz mai napja



A Novosahtyinsz-melletti “Dolzsanszkij” nemzetközi határátkelő birtokba vételére ma megint tett egy kisérletet a kijevi latorhorda.
Jelentések szerint féltucatnyi orgyilkos “árnyékra vetődött”! A többi elfutott. A népi milicia nem szenvedett veszteséget-MERT MÁR VÁRTÁK ŐKET!
Valcman Nyalókakirály dühös. Igérete szerint még dühösebb lesz, ha Donbassz nem kapitulál. (Valcmanné kezdheti beszerezni a nyugtatókat. Őmagának gyógyszert, a Nyalókakirálynak megteszi a bunkósbot is.)
Szlavjanszk és Szemjonovka menekülő civiljei kénytelenek a városból árkon-bokron keresztül távozni, mert a zsoldoshorda senkit nem akar ki-be engedni a kiépitett utakon. A mezőket pedig gyalogsági aknákkal telepitgetik-ahol hagyják nekik. Sajnos ma a menekülők közül két civil rálépett ilyen szerkezetekre. Súlyosan-életveszélyesen sérültek meg. Viszont egy telepitő már nem fog pénzt levenni a bankszámlájáról.
Szlavjanszkba érkezett szerb segitség is. Ők még mindig nagyon neheztelnek a Jugoszlávia elleni latortámadásra, és országuk szétforgácsolására-kirablására.
szerbek
Kramatorszknál- a repülőtérnél-komoly “ereszd el a hajamat” kezdődött ma délután, helyi idő szerint két órakor. A repülőtéren rekedt latrok mintha utánpótlást kaptak volna-a levegőből. Mivelhogy Kramatorszk térségébe mostanság repülő szerkezet nem nagyon merészkedett-a népi milicia is kissé “elaludt” légvédelmileg. Őket is meglepetésként érte egy repülőgép érkezése. Az pedig ledobott hét nagy méretű dobozt. Tartalmuk még nem ismert, mivelhogy a harc a dobozok megkaparintásáért folyik. Vélhetőleg a latroknak szánt utánpótlás lehet bennük, és a repülőtérre kellett volna ledobni-de a repülőgép személyzete elhibázta a dolgot. Most aztán mind a milicia, mind a zsoldosok szeretnék rátenni a kezüket a csomagokra. Ezért tört ki a harc, amibe a repülőteret körülzárt milicistákat körülzáró zsoldoshorda tüzérsége is beavatkozott. Jelentések szerint viszont, azokat meg a  távolabbi milicista csoportok lövik. A polgári lakosság még megmaradt része a pincékbe menekült. A harc igen heves, és átláthatatlan.
Viszont jól jellemzi, hogy mi fog történni, ha hivatalosan is véget ér a “tűzszünet”!
Mert az még tart! 

https://balrad.wordpress.com/2014/06/26/eszak-donbassz-mai-napja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése