2014. június 26., csütörtök

A NATO béketervről beszél, és gyarmatosítja Ukrajnát

A NATO új fejlesztési alapot hoz létre az ukrán védelmi ipar megreformálására, és megkezdi az ukrán hadsereg logisztikájának, kibervédelmének és központi parancsnokságának átállítását a NATO standard használatára, - jelentette be Anders fogh Rasmussen főtitkár, a NATO külügyminiszterek Brüsszelben tartott találkozóját követően, ahol a közelmúltban tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozó ukrán külügyminiszter is megjelent (továbbra is külügyminiszterként).
A fejlesztési alapot hivatalosan "bizalmi alapnak" fogják nevezni, és egyelőre még nincsenek konkrét források átcsoportosítva. Rasmussen mindenesetre ukrán béketervről beszélt a NATO terjeszkedése kapcsán.
Hídfő.net | RasmussenRasmussen épp ellenségképet teremt - a külügyminiszterek együtt bólogatnak
A találkozó alkalmából arról is határozatot fogadtak el a külügyminiszterek, hogy megerősítik a NATO haderőt és fokozzák az amerikai csapatok jelenlétét a tagállamokban, amit hivatalosan a kollektív védelem és biztonság fokozásának neveztek el. Rasmussen elmondása szerint egy katonai és civil szakértőkből álló külön csoportot hoznak létre, hogy hatékonyabban tudjanak együttműködni más nemzetközi szervekkel. Ez akár a szírializálás intézményesítését is jelentheti. Grúziát is említették a találkozón, a külügyminiszterek egyetértően bólogattak arra a kijelentésre, hogy az országot "közelebb kell hozni" a NATO-hoz.
Mindezt tették az "orosz veszélyre" hivatkozva, miközben amerikai csapatok összpontosulnak az orosz határ mentén és a kelet-európai országokban.
Április végén John Kerry amerikai külügyminiszter bejelentette, hogy a NATO-nak vissza kell térnie eredeti céljához, ami Oroszország visszaszorítása. Azt követően a NATO-vezetők hivatalosan is ellenségnek nyilvánították Oroszországot. Ukrajna felforgatása során mind gyakrabban említik ezt az "eredeti célt", - bár a nemzetközi helyzet már nem a régi, a kelet-európai országok sorban fejezték ki, hogy nem adnak szállást amerikai csapatoknak állandó jelleggel.
http://www.hidfo.net/2014/06/26/nato-beketervrol-beszel-es-gyarmatositja-ukrajnat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése