2014. június 24., kedd

Donbassz: dübörög a fegyverszünet



jóreg
Donbasszban tegnap egész nap-és a mára virradó éjjel-”dübörgött” a fegyverszünet.
Szemjonovkánál és Krasznyij Limanynál összecsapások robbantak ki késő délután a milicia és a zsoldoshorda között. Szemjonovkát ráadásul tüzérségi támadás érte. Éjfél tájban aztán a milicia egy csapata megtámadta a tüzérüteget. Hogy mennyi bandita pusztulhatott el a rajtaütésben?-nem tudni. Viszont az ágyúzás abbamaradt.
A Karacsun-hegyről tegnap kora este nagy robbanás hallatszott. Aztán sűrű fekete füst. Az okát Szlavjanszkban senki nem tudja.

Kirovszknál a kijevi erők nagy számú tankot és önjáró löveget vontak össze. Olyan sűrűn állnak-álltak-egymás mellett, hogy elég volt mindössze két aknavető, és csak úgy találomra kilőni annyi gránátot, amennyi egy ötperces akcióba belefért. Egész éjjel lángoltak és robbantak a roncsok.
Szvjatogorszk mellett géppuskákkal és kézifegyverekkel ijesztgették egymást a fele-de semmi komolyabb akció itt nem volt.
Jampolnál a milicia kilőtt a néhány gránátot az este a Zakotno-hidra, hogy a latorhad ne nagyon érezze magát biztonságba. Éjjel fél kettőkor viszont a megszállók heves géppuskázásba kezdtek, ami közel egy órán keresztül tartott. Senki nem érti miért lövöldöztek?

Liszicsanszk egyik elektromos transzformátor-állomását lőtte tegnap délután a latorhad. Az alállomás már eddig sem működött, viszont a károk tovább nőttek.
Szlavjanszk északnyugati külvárosát övező területeken a bűnbanda gyalogsági taposóaknákkal telepitette tele. A milicia most azért (is) őrzi a terület határát, hogy a civiliek ne menjenek be arra, mert már igy is négy személy életét vesztette az aknáktól.
Donyeckben tegnap délután a DNR (Donyecki Népköztársaság) vezetése közzétette a “AntiTerrorista Operáció” (ATO) értsd: a Donbassz elleni háború katonai vezetőinek nevét tartalmazó listát.
A Luhanszk-régióbeli Szeverodonyeck és Vojevodovka, valamint Liszicsanszk térségében a valcmani fegyverszünet jegyében a briganti horda tüzérségi attakot kezdett.

Privolnojét (valójában ez egy bányaüzem) belövések érték, legalább tucatnyi civil megsebesült, jónéhány ház kigyulladt.
Rubezsnoje egyik milicia-posztját is megtámadta a latorhorda. A támadást az önvédelmisek visszaverték, legalább két bandita ott lehelte ki a lelkét. Egy BTR-jük is a kárlistára került. Ezt látva elkotródtak.

Privolje városka mellett Krasznyjank vasútállomását is tüzérségi támadás érte.
Úgy néz ki a helyzet, hogy ma reggel a latorhad Észak-Luhanszk-régiót kóstolgatja.



http://balrad.wordpress.com/2014/06/24/donbassz-duborog-a-fegyverszunet/

Ilyen az atlantista tűzszünet


Poroshenko, a nyugat kijevi bábja 15 lépésből álló béketervet terjesztett elő. A béketerv első lépcsője volt a szombaton életbe léptetett azonnali, egyoldalú tűzszünet. Ez azt jelenti, hogy az ukrán hadsereg nem hajt végre támadásokat, de ha megtámadják védekezik. Új Oroszország vezetői kétkedéssel fogadták a bejelentést, és a történések rá is cáfoltak a kételyekre.
Valójában a tűzszünet bejelentését a kijevi junta csak propaganda célokra kívánja használni, illetve arra, hogy ezalatt ellenállás nélkül mozgathassa csapatait. A kijevi hadsereg csapatai a milícia felügyelet alatt álló terület, és az orosz határ között egy vékony, könnyen lezárható résbe beszorult, így létfontosságú számukra, hogy ezt a régiót megerősítse. Időre van szükségük. Valójában mit tett ez idő alatt a kijevi hadsereg? Lugansk városát Grad rakétákkal és tüzérséggel lőtték szombaton. A város vezetése azonnal jelezte, hogy ennyit ér Poroshenko szava, még ki sem mondta, már megszegték a tűzszünetüket. Tagnap este és ma hajnalban Nona tüzérségi lövegekkel lőtték Privolnoe települést, több civil meghalt a terrortámadásban.
hidfő.net/privolnoe
Privolnoe az ágyúzás után.
Tegnap Andry Parubi, az ukrán junta részéről (nemzetbiztonsági titkár) bejelentette, hogy megállapodtak Denis Pushilin donyecki vezetővel, hogy helyreállítják a vízellátást a keleti régióban, cserébe a milíciák átadják a túszaikat, és befejezik a harcot. Pushilin cáfolta a hírt, kijelentette hogy nem hisznek a kijevi juntának, és semmiféle megállapodás nem született. Mindeközben a kijevi vezetés a nagy béketeremtő színében tetszeleg. Ezzel egy időben újabb 80 külföldi zsoldos "tett esküt" mint az AZOV alakulat tagjai, és indultak civileket ölni Új-Oroszország területére. A helikopteres és repülőgépes berepülés egyre ritkább a térségben, a kijevi junta elvesztette helikopterei 80 százalékát, és egyre több repülőgépüket is lelövik. A kijevi vezetés Obamához hasonlatosan nem igazi tárgyalópartner, folyamatosan csalnak és hazudnak: Nem kell bennük csalódni, pontosan úgy viselkednek, ahogy az egy jó atlantistától elvárható.
http://www.hidfo.net/2014/06/24/ilyen-az-atlantista-tuzszunet



A donbasszi “fegyvernyugvás” égisze alatt hatalmas méretű erőösszpontositásokat hajt végre a valcmanista junta.

Vasúti szerelvények sokasága ontja a térség felé a nehéz hadirechnikát. A “tűzszünet” végére szeretnének egy legázoló hordaerőt összehozni Donbassz ellen. Mihajlo Koval hadügyér tegnap arról károgott, hogy a donbasszi csatában fog kialakulni az új ukrán haderő gerince, mert a régi-jelenlegi nem elég megbizható.
Mind Oroszországban, mind Donbasszban eközben fokozódik az értetlenség Oroszország “teszetoszaságán”. Vlagyimir Zsirinovszkij liberális pártelnök egyenesen Donbassz elárulásával vádolta meg Putyin elnököt. Az orosz társadalom is kezdi feszegetni a kérdést, és valamiféle választ vár a két Népköztársaság meg-nem segitésénak kérdésére. Oroszország népe egyenesen elvárja Újoroszország megsegitését akár katonai erővel is!
Pavel Gubarjev a Donyecki Népköztársaság első embere viszont nyilatkozott a békefeltételekről

A kijevi csapatok haladéktalan és teljeskörű kivonása a két Népköztársaság területéről.
A két Népköztársaság teljeskörű diplomáciai elismerése Kijev részéről.
Tárgyalások megkezdése a két Népköztársaság békés kiválásáról Ukrajna területéből.
Van ugyanakkor még két kemény kikötésük is:
Kolomojszkij, Avakov és Ljasko letartóztatása, és a két Népköztársaság hatóságainak átadása, hogy a Hágai Nemzetközi Törvényszék elé állithassák őket, mint háborús bűncselekmények kitervelőit, elkövetőit, és finanszirozóit.
Ahmetov oligarcha teljes fellelhető vagyonának az átadását a Népköztársaság hatóságai részére.
A tegnap Pavel Medvedcsuk közvetitésével megkezdett “konzultációk” a kijevi hiénahatalom és Újoroszország között egyelőre nem tudni hozhatnak-e bármiféle áttörést. Erre valójában sok esély nincs. Donbassz elszántsága szilárdnak tűnik, fegyveres erőinek létszáma folyamatosan és erőteljesen gyarapodik. Mindez persze egyáltalán nem elégséges a mégoly elavult technika tömegét felvonultató zsoldoshorda ellen, amelyet mostmár a reguláris hadsereg sorozott állományával is kiegészitenek. Még ha az ukrán reguláris hadsereg harci morálja igencsak alacsony is, az erőfölény mindenképpen Donbassz ellen szól.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/24/donbasszi-alkuajanlat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése