2014. június 13., péntek

Donbassz-ma!

A Donyeck-régióbeli Dobropole városka határában talált magának célpontot Avakov “terroristaellenes” latorkülönitménye.
dobrop1
Egy zöldségraktárat szemeltek ki maguknak, mint lerombolandó ellenséges objektumot. A környéket eddig megkimélték a küzdő felek. Egészen ma délelőttig.
dobropdobrop2dobrAz esztelen akciónak három civil áldozata, legalább hat súlyos sérültje lett, és komoly anyagi kár.
Luhanszk-régióban Makarovo egyik autószervize bánta a junta vérszomját. A szerelőműhelyre egy arrajáró tankból nyitottak tüzet a banditák. Eddig ebben a térségben is viszonylagos nyugalom volt. Ezzel az akciójukkal viszont sok barátot nem szereztek maguknak a zsoldosok.
mak1mak3mak2Ebben a terrortámadásban csak egy személy sérült meg, szerencsére ő sem súlyosan.
Donyeckből viszont pánikszerűen menekülnek a Valcman-Porosenko helyi adminisztrációjának Kijevhez hű szálláscsinálói. “Fülest kaptak” arról, hogy a hiénahorda rohamot kiván inditani a régióközpont ellen.
Kijevben pedig Kolomojszkij féreg megtette javaslatát Valcman hitestesvérnek.
kolom
Azzal az elképesztő ötlettel állt a Nyalókakirály elé, hogy húzzanak egy jó magas betonfalat az orosz-ukrán határ teljes hosszában. Mind a majd’ kétezer kilométer hosszon. Aknamezővel, villanykeritéssel. Már ki is számolta, hogy kétszáz millió euroból kijönne a mű, és akár hat hónap alatt meg is lehetne épiteni. Példaként az Izrael által épitett falat hozta fel. Ráadásul fel is lendithetnék vele az ukrán épitőipart-nyájaskodott a zsidrákhiéna.
Reményei szerint ezzel elvágnák a “szeparatistákat” Oroszországtól, és akkor…!
(A barom csak arra nem gondol, hogy ahhoz egyrészt uralniuk kellene a teljes határszakaszt, másrészt az épitkezéshez nem ártana egy kis nyugalom sem. Márpedig a jelek szerint e két tényező még jó ideig nem fog fennforogni.)
 Djakovo faluban (Luhanszk régió) a hét közepén a falucska mellett súlyos veszteségeket szenvedett pribékhorda kiegészülve visszatért, és most a helybéli civilek lemészárlásával áll bosszút. Ma délelőtt rontottak a szerencsétlen falura, és válogatás nélkül lőttek mindenkire korra-nemre való tekintet nélkül. A szörnyű mészárlásról egy túlélő adott hirt. A halottak száma-mind civil-vélhetőleg meg fogja haladni az ötvenet.
Mariupolban magyar idő szerint délután kettő órára elültek a harcok. Itt a népi milicia hat harcosa elesett. Pillanatnyilag a várost a fasiszták uralják. A latrok veszteségeiről nincsenek adatok.
(B-R)




Dobropoljéban “munkahelyi baleset” érte a latorhordát.
Beszámolók szerint valami rosszul sült el a “vetőgép” működtetése közben, és az tüzet fogott. A kép láttán nem is csoda. A “vhytézz” urak valahogyan elfeledkezhettek a “kabinzóna” fogalmáról, és egyszerűen fölgyújtották “vetőgépüket”.

A legfrissebb hirek szerint a kijevi bagázs megpróbált valamiféle segitséget nyújtani a luhanszki reptéren csapdába zárt mintegy kétezer banditájának. Mindenféle félelmeiket félretéve, repülőgépet menesztettek a zsoldosokhoz. A milicisták röhögve szedték le. Ráadásul már majdnem földet ért, amikor kilőtték. Az oltásával senki nem foglalkozik, hatalmas lángok és füst közepette jelenleg is eszényik.
Igor Sztrelkov a DNR katonai parancsnoka ma kora délután a következő összefoglalót adta ki:
sztrelk
Végre tudtunk beszerezni éjjellátó berendezéseket és távolságmérőket. Ezek nagyon hiányoztak a hatékony működésünkhöz.
Szlavjanszk környékén egyre több kijevi erő adja meg magát. Ma Krasznyij Limany mellett ötvenen tették le a fegyvert. Sajnos nagyobb részük még ellenáll. Cserevkov-térségében ráadásul igen aktivak. Körbezárásuk folyamatban van.
Bebizonyosodott, hogy Szemjonovkánál az ellenség repesz-foszforgránátokat használt.
Az éjszaka folyamán a milicia Szlavjanszk térségében megtámadott egy “Hurrikán” menetoszlopot. Legkevesebb két jármű teljesen megsemmisült. Bekövetkezett egy hatalmasd robbanás is, és vélhetőleg ez az egység teljesen harcképtelen lett. Ráadásul ez a csoport tegnap Mikolajevka térségében rálőtt egy gyerekeket szállitó buszra. Szerencsére a járművet nem érte találat.
Tájékoztatóját Igor Sztrelkov azzal zárta, hogy megerősitette a mariupoli csata elvesztését.
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése