2014. június 13., péntek

Újabb médiaferdítés - három tank Oroszországból?

Az ukrán média szerint T-72-es harckocsik keltek át az Orosz-Ukrán határon. Ezt a hírt vette át a BBC majd a hazai média is. Ukrán "szakértők" jelezték is, hogy T-72-es harckocsi nincs rendszerben a saját seregükben, csak Oroszországban, így azok biztosan onnan kelhettek át -szerintük. Az az egyetlen baj, hogy nem az utóbbi típus szerepel a médiában megjelent felvételeken, valamint Ukrajnának vannak m-zárolt T-72-es harcjárművei. Három nappal ezelőtt az orosz médiában megjelent az a hír, hogy a felkelők három darab működőképes ukrán harckocsit zsákmányoltak Luganszk térségében. Valószínűleg ezeket az ex-ukrán T-64-es páncélosokat láthattuk most viszont a videókon.

A videó tanulsága szerint Új Oroszország hadserege immáron három darab T-64-es harckocsival is rendelkezik, melyek éppen Torez településen vonulnak át.

Azonos konvoj, immáron Makejev településen
Az index.hu hírportálon is megjelent felvételen is egy T-64-es harckocsi látható (ami nem T-72-es), melyből 600 darab lehet -elvileg- működőképes állapotban Ukrajnában, ebből 100 db a modernizált T-64BM típusú harcjármű. 
A T-64-es harckocsi könnyen felismerhető a jóval kisebb átmérőjű futógörgőiről, melyek markánsan eltérnek a T-72 típustól, ahol ezek jóval nagyobb méretűek.

Az ukrán média jelenleg propaganda üzemmódban zakatol, így amit mondanak, azt érdemes osztani kettővel és csak azt elhinni, amit legalább megbízható fotó vagy videóanyaggal tudnak bizonyítani. Arra azonban jó volt ez a tankos történet, hogy ismételten ne brutális, a civil lakosságot sújtó terrorbombázásokról szóljanak a hírek.

http://www.hidfo.net/2014/06/13/ujabb-mediaferdites-harom-tank-oroszorszagbol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése