2014. június 13., péntek

Újoroszországért tüntetett a Szerb Radikális Párt

Szerbiában több száz fő gyűlt össze a fővárosban az EU követsége elé szervezett tüntetésre, amit a Szerb Radikális Párt hívott össze, tiltakozván a Kijev-NATO junta lakosság ellen elkövetett bűncselekményei ellen. A tüntetők orosz és szerb zászlókkal vonultak fel, de lehetett látni Vlagyimir Putyin portrét is, valamint "Veled vagyunk, Újoroszország" transzparenseket.
Hídfő.net | Szerb Radikális Párt
A pártvezető beszédében kifejtette, hogy Szlavjanszk mártírjai nem csak Újoroszországért, de a kereszténységért, az európai kultúráért adták életüket, amit a nyugati erők meg akarnak semmisíteni, és ennek a háborúnak a frontja most kelet Ukrajnában húzódik. "Az önkéntes csapatokat nem csak a szabadságszeretet, de az ortodox hit és Krisztus szeretete köti egybe."
A beszédben ugyanakkor kitért a NATO korábbi bűncselekményeire, melyet Szerbia ellen követtek el. "Amikor azt látjuk, mit művel a Kijev-NATO junta, emlékezünk arra, milyen bűnöket követtek el a szerb nép ellen, milyen bűnöket követtek el Boszniában, Koszovóban. [...] Az Európai Unió ellenségének tekinti a népeket, és mi tudjuk, ki a felelős mindezért. Az ukrán népet nem hibáztatjuk, és bízunk abban, hogy az orosz kormány tudja, hogyan kezelje a helyzetet. Úgy hisszük, Vlagyimir Putyin a jelen idő legkiválóbb politikusa, a világ szabadságharcosainak igazi vezetője. Úgy hisszük, hamarosan eljön az az idő, amikor minden, jelenleg megszállás alatt lévő orosz terület újra egyesül, és az lesz Szerbia felszabadításának első lépése is."

http://www.hidfo.net/2014/06/13/ujoroszorszagert-tuntetett-szerb-radikalis-part

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése