2014. június 13., péntek

Zendülés az Ukrán Nemzeti Gárdában

Az Ukrán Nemzeti Gárda első tartalékos zászlóaljának harmadik százada elhagyta délkelet Ukrajnát és most Kijevben próbál igazságot szolgáltatni magának. Tarasz Zserebetckij hadnagy a következőkkel indokolta egységének a parancsokkal való szembeszegülését: "A hivatalos iratok szerint a századunk nem is létezik. Tehát papír szerint nem veszünk részt a harcokban, nem a konfliktus zónájában vagyunk. Jövedelmünket és ellátmányunkat nem kaptuk meg. A földön alszunk, mert még sátraink sincsenek. Csak ideküldtek minket, aztán gyorsan elfeledkeztek rólunk. Amíg a tábornokok és parancsnokok szépen üldögélnek a meleg sátrakban a legújabb páncélozott szállító harcjárművek védelmében, addig mi csak ágyútölteléknek vagyunk itt." 

"Két hónapja, amikor ide küldtek minket, kaptunk fejenként 600 dollár zsoldot (134 ezer Ft), azóta viszont semmit sem. Ígéreteket kaptunk, hogy majd a következő napon kifizetnek minket. Ez soha nem történt meg. Elegünk lett az ígéretekből." - mondta Ivanenko, Nemzeti Gárdista.

A Nemzeti Gárda tagjai azt kívánják, hogy ismerjék el őket harcoló alakulatnak, hogy részesülhessenek a katonáknak elviekben járó kiegészítő szolgáltatásokból. Ezek nélkül semmilyen hivatalos kompenzációban nem részesülhetnek hozzátartozóik, amennyiben végzetes esemény történik velük. Ezen túl elesnének a különleges egészségügyi szolgáltatások, kedvezményes lakásbérlet, utazás, és egyéb támogatások igénybevételétől is.

http://www.hidfo.net/2014/06/13/zendules-az-ukran-nemzeti-gardaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése