2014. június 16., hétfő

Emlékezzünk Nagy Imrére! Ki is volt ő?

A fél zsidó Nagy Imre 1896. június 7-én született Kaposváron, kereskedelmi iskolát végzett, "ami származásánál nem csoda",és lakatos mesterséget tanult. Az első világháború kezdetekor bevonul, majd orosz hadifogságba esik. Itt beáll a kommunista párt magyar, és belép a Vörös Hadseregbe (hazaszerető "magyar"), ezen belül a CSEKA gyilkos pribékjei közé. 
A párttagság mellett, a Nagy Kelet szabadkőműves páholy tagja, melynek köze volt a cári család likvidálásához. 
Az NKVD tagjaként végigjárja a ranglétrát, ami egyszerű besúgásokkal kezdődik, és gyilkosságok megtervezésével végződik. 
Magyarországra 1944-es év vége felé érkezik, ahol szintén folytatja a titkos jelentéseket. 1948-tól a magyar parlament elnöke, és innentől számtalan pozíciót tölt be kapcsolatai és párttagságának köszönhetően! 
Az 1952-es év hozta meg neki az igazi sikert, az év elejétől begyűjtésért felelős miniszter, és ugyanebben az évben miniszterelnök helyettes. A következő évben kinevezik miniszterelnöknek, ezt a pozíciót majd 2 évig tölti be. 
A párton belüli hatalmi harcok miatt 1955-ben minden funkciójától megfosztják, és kizárják a pártból. 
Itt már érezhető volt, hogy változásokat kell véghezvinni, és kialakult egy liberálisabb vonal, akik "reformokat" akartak a kommunista párton belül. Nagy Imrét fajtársai a hátulról biztosították, és kialakítottak egy igen jelentős politikai bázist. A külföldi összeesküvők (anyagi támogatók köztük Nelson A. Rockefeller) és hazai támogatóik, bérenceik, először a a zsidó érdekeket szolgáló Petőfi Körben fogalmazták meg a "Nagy Imrét a vezetésbe" jelszót. 
Ezek a népellenes erők, 1956 októberében elérkezettnek tartották az időt ahhoz, hogy kieszközöljenek egy nagyobb tüntetés sorozatot, melynek az irányítása rövid időn belül kicsúszott a kezeik közül, és egy szabadságharcba fordult át, melynek kimenetelét ismerjük. 
Nagy Imre itt ismét Magyarország miniszterelnöke az ideiglenes kormányban. Ő és cinkostársai tehetetlenül nézték a történteket, és várták az események kimenetelét. Sorsuk akkor pecsételődött meg, mikor a felkelők kijelentették, hogy nem ismerik el a jelenlegi kormányt (okt.30), majd később a Magyar Függetlenség című újság második számában, a szabadságharcosok újabb állásfoglalást közöltek, és a koalíciós kormányt is teljes mértékben elutasították. Ezt a fegyveres egységek is elfogadták( Széna- tér, Corvin- köz.)
Egy nemzeti alapokon működő szocializmus igénye helyett, nem akartak egy reform kommunistáktól hemzsegő új kormányt, és ezzel Nagy Imre és társai sorsa megpecsételődött!. 
A szabadságharc leverése után a Kádár kormány felelősségre vonja, és halálra ítélik. Az ítéletet 1958. június 16-án hajtják végre. 
Ilyen a sorsa azoknak az embereknek, akik az egész életüket hazugságokban élik, és mások kárán szereznek előnyt! Az isteni erkölcsök megtagadásáért nem várt rá más jövő, csak ez, mert ha lassan is, de Isten malmai őrölnek, és ő sosem ver bottal!
Alföldi Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése