2014. június 16., hétfő

Az igazságnak csak egy arca van

Szinte mindenki ismeri a mondást: „Ha innen nézem vemhes, ha onnan nézem nem vemhes”.
Ez lényegében egy szimpla menekülő út, egy felmentés a nekünk nem tetsző, vagy épp előnytelen dolgok másként értelmezésére.
Nos, az igazságnak, az erkölcsnek csak egy arca van, minden más csak hazugság és megtévesztés.
Nincs olyan, hogy ha innen nézem tisztességes, ha onnan nézem, akkor erkölcstelen, vagy ha innen nézem igaz, ha meg onnan, akkor meg sem történt.
A „kettős mérce” kifejezés, valójában visszaélés, kivételezés, az egyik fél szándékos hátrányba hozásának, illetve a saját bűnök elleplezésének szemérmes definíciója.
Olvasva a híreket, de különösen azok magyarázatát egyszerűen siralmas a kép, ám ugyanakkor valóságos pszichológiai tanulmány.
Gyakorta magyarról magyarra kell fordítani az adott maszatolást, hogy a valós információhoz jussunk.
Vegyünk pár példát az épp aktuális napi politikából.
„A NATO szombaton olyan műholdas felvételeket tett közzé, amelyek a szervezet szerint megerősíteni látszanak azt a gyanút, miszerint Oroszország katonai eszközökkel látja el a kelet-ukrajnai felkelőket.”

nato2_invazionSzem előtt tartva, amire jogot formál az egyik fél, ezt a jogot a másik féltől sem tagadhatja meg.
Azon túlmenően, hogy az USA különböző szervezetei sorozatban gyártják – és ezt szó szerint értjük – a különböző „bizonyítékokat”, amelyek valójában semmit sem bizonyítanak, ezzel a hírrel más probléma is akad. Ugyanis maga a tálalás olyan érzetet kelt az olvasóban, mintha az oroszok valami példátlan dolgot tennének, miközben az a NATO ártatlan.
Mi hát az igazság? A bemutatott bizonyítékok az égvilágon semmire sem szolgálnak bizonyítékul.
Az ukrán válság bő ¾ éve folyik (mert természetesen nem a majdani cirkusszal kezdődött) Az előkészítő fázisban az USA, Izrael, és a NATO (valamint terror szervezete a Gladio ) és még néhány atlantista, már akkor különböző lőfegyverekkel, gránátokkal, szerelte fel a majdanistákat és a Jobb Szektort, no meg pl. városi harcászati kiképzéssel készítették fel őket.
ukránA NATO és az EU valamint az USA azóta is különböző katonai eszközökkel látja el a junta önkénteseit és kevésbé önkénteseit.
És igen, az oroszok szerintünk is adnak katonai eszközöket, bár ők leginkább azóta, hogy előbb a galíciaiak majd pedig a pünkösdi király, Porosenko is beleerősített az orosz ajkúak népirtásába. Természetes, hogy az oroszok katonai eszközökkel segítenek testvéreiknek – már csak az egyenlő jogok okán is – sőt úgy gondoljuk már korábban is megtehették volna.
Ez azonban nem jelenti, hogy bárkinek is joga van megszegni a genfi egyezményt, és civilek, lakótelepek, kórházak, óvodák ellen pl. vegyi, vagy nehézfegyvert, kazettás- ill. foszforbombát bevetni.
Lássuk az önrendelkezés jogát. A Nyugat a mai napig amiatt vergődik, hogy a Krím népe, ráadásul nem is akármilyen arányban, döntött saját sorsa felől, és ugyMariupol népszavazás 3anezt tette Odessza és a Dombasz népe is.
Az, amikor pl. Koszovó önrendelkezett a saját sorsáról, az bezzeg nem csípte a Nyugat szemét. Sőt! Érdekes módon a skótok függetlenedése sem fáj nekik. Legalábbis amíg a NATO megtarthatja az ottani katonai bázisát. Erről szólva megjegyezzük, hogy a Krím-félszigeten teljesen hivatalosan mindig is megtartották az oroszok a saját haditengerészeti bázisaikat. Naná, hogy ez is fáj az USA-nak.
A függetlenedésről, illetve a demokratikus választásokról még annyit, hogy a Majdanra kivonult alig 20-50 ezer főnyi (a szám állandóan változott) csőcselék vette a kezébe a döntést. Egy 46 milliós ország kormányváltását és EU integrációját ez a nagyhangú erőszakos felfegyverzett kisebbség döntötte el roppant demokratikusan (persze nem egymagában, hanem az háttértámogatók pénzével és fegyverével). Tetejében az atlantisták ezt szemrebbenés nélkül legitim kormánynak ismerték el.
No és szintén igen demokratikusan még a hivatalosnak szánt „választásokat” megelőzően, ugyanezek a galiciaiak betiltották a legnagyobb ellenlábas pártot az Ukrán Kommunista Pártot is, biztos, ami biztos alapon. S az már csak hab a tortán, hogy a korábbi Déli – és Keleti régiók népszavazási sorállásával illusztrálták a saját május végi szavazásukat, melyen alig lézengtek a szavazók.
Demokratáéknál ez már csak így megy.
A Zaporizhia atomerőműben amerikai katonai egység vette át az irányítást.
Az egyébként igen demokratikus és független Ukrajnában az USA láthatólag sorban foglalja el az atomerőműveket, s ki tudja még milyen gyárakat. Legutóbb épp az itt említett zaporizhzhya-i atomreaktort, az ott dolgozó ukrán szakembereket meg kivágta onnan, hogy lábuk sem érte a földet, azóta senki se be se ki, csak az amerikaiak.
Ez vajon miért nem aggaszt senkit?!
Oroszország tankokat és rakéta-sorozatvetőket szállít a milíciának Ukrajna dél-keSzlavjanszk április 16  - 5leti részére – közölte az amerikai KüM. Az amerikai KüM azt is közölte továbbá, hogy internetes videók igazolják, hogy orosz tankok vannak Ukrajna területén, a videókat azonban konkrétan nem nevezték meg.
Természetesen erre sincsen semmiféle bizonyíték, azonban az az ominózus 3 db T-64-es tank, amit szerintük az oroszok dobtak át, már hosszú évek óta nincsenek hadrendben odaát, sokkal valószínűbb, hogy valamelyik ukrán raktárból kerültek elő.
Ellenben a népi ellenállók elég sok fegyvert és harci járművet, valamint sok más katonai felszerelést is zsákmányoltak az ukrán hadseregtől, az újdonsült nemzeti gárdától és a zsoldosoktól is. Valamint az átállt katonáktól és rendvédelmi erőktől úgyszintén kaptak jócskán.
Még egy érdekesség ukrán témában. „Az ukrán katonai repülőgép balesete igazán tragikus esemény” – mondta Martin Lidegaard dán külügyminiszter. A dán politikusok és a dán média egyhangúan úgy véli, hogy Oroszország az érdekelt ebben. „Mindenről Oroszország tehet. Oroszország súlyosbítja a helyzetet Délkelet-Ukrajnában, ő alakított ott ukrán-ellenes, vagyis oroszbarát hangulatot és fegyveres csoportokat, amelyek ukrán páncélosokat robbantanak fel, katonai helikoptereket és repülőgépeket lőnek le.”
Ez egy katona akció volt. Az érdekesség, pontosabban a felháborító hozzáállás az, hogy az egy nappal korábbi foszforbombázást, vagy még korábban a civilek kazettás bombázását és aknavetővel történő megölését nem hogy tragikusnak nem tartják a dán politikusok, de még csak említésre méltónak sem. Arra azonban az „elfogulatlan” atlantista talpnyaló politikusok veszik a fáradtságot, hogy az oroszokat vádolják meg a saját illetve az ukrán illegitim hatalom bűneivel.
Bár a cionbérenc dán politikusok és a média azt már nem tudták kitalálni, hogy Oroszország a puszta létén kívül mivel is alakította ki azt a bizonyos ukrán-ellenes  hangulatot, mi azért sejtjük, arra gondolhattak, hogy azok a fránya oroszok nem akarnak tovább ingyen gázt adni, és még a szemétre való dollárt is elvetik.
LiveLeak-dot-com-749_1399286176-16_1399288194Azért, ha már vádaskodnak, talán el is gondolkodhatnának, mielőtt kinyitják a szájukat. Vajon mi kelti fel inkább a jóérzésű emberek ukrán-ellenességét? Az, ha az ártatlanokat, a szeretteiket válogatott módon lemészárolják, ha erőszakkal be akarják kényszeríteni egy olyan unióba, ahol elveszik mindenét, cserébe létbizonytalanságot, kifizethetetlen adósságot kap, saját és gyermekei jövője pedig kilátástalanná válik? Vagy valami más? Mi már tudjuk, mit jelent EU tagnak lenni.
Valójában a hazai politikából és közéletből is bőséggel szemezgethettünk volna ilyen rendkívül, „elfogulatlan”, „igaz”, és kicsit sem megtévesztő információkat. Hiszen tudjuk jól az Orbán-kormány is akár eddigi elődei, mind a javunkat akarja.
S nem csak akarja, hanem el is veszi, ha kell erőszakkal, törvénnyel, átveréssel és mutyival. Ebben már mind profi.
Audie – Szabad Riport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése