2014. június 4., szerda

Orosz megfigyelők: a szíriai választás megfelelt a jogi normáknak

Az orosz megfigyelő misszió Szíriában legitim választásként elismerte a június 3-án tartott elnökválasztásokat, ahol a megfigyelők semmilyen problémát nem találtak, és kijelentették, hogy az megfelelt a nemzetközi normáknak.
"A szíriai választás sikeres volt. Legitim volt, jogi problémák nem merültek fel." mondta Alexej Alexandrov, az orosz Állami Duma alkotmányügyi bizottságának alelnöke, aki a szíriai megfigyelők delegációját is vezette. Az orosz megfigyelők tucatnyi választókörletet ellenőriztek Damaszkuszban és más nagyvárosokban. A delegáció részét képezte öt orosz törvényhozó, az orosz választási bizottság tagjai, valamint jogi szakértők.
Hídfő.net | Szír elnökválasztás
A törvényhozók szerint a választás megszervezése a nemzetközi jogi normáknak teljes mértékben megfelelt és igen magas szinten lett kivitelezve. Alexandrov hangsúlyozta, hogy Szíria esetében ez az első valós versenyen alapuló elnökválasztás, ami a demokrácia nemzetközi elvárásai felé tett újabb lépés, miközben Szíria továbbra is részt vesz a vegyi fegyvereket leszerelő programban, ami igen jó ütemben halad.
A szíriai háború során eddig több tízezer ember vesztette életét. A nyugati országok és arab szövetségeseik évek óta próbálják destabilizálni az országot, ami mindeddig nem sikerült és a választások is sikeresen le lettek bonyolítva. Az elnökválasztáson három jelölt indult. Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes szerint a választások után koalíciós kormány alakul, amiben ellenzéki erők politikusai is részt fognak venni.

http://www.hidfo.net/2014/06/04/orosz-megfigyelok-sziriai-valasztas-megfelelt-jogi-normaknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése