2019. július 5., péntek

Nagyon sok figyelmeztetés, de lesz még több is, ha hagyjuk, hogy a sötétség ránk ereszkedjen!!!

A szlovén-osztrák határ közelében lévő Mozirj környékén annyi jég esett, hogy úgy kellett lapátolni, mint a havat télen, írja az Időkép. A tájat fehérbe borító jégszemek mérete nem volt több mint három centiméter, de rengeteg leesett belőlük.
Egyes helyeken 20-30 centiméter vastag jégtakaró alakult ki. Az ország más területein is viharok tomboltak szerdán, Celje környékén például szupercella csapott le, Škrbina közelében pedig jég pusztított.



























Egy lengyel autós kamerája rögzítette az olasz A1-es autópályán pusztító jégesőt június végén. Először csak szép lassan esik az eső, aztán elszabadul a pokol. Állítólag több mint 2500 jármű esett áldozatul a lezúduló jégnek.

Csütörtök virradóra pedig legalább hét ember – köztük hat turista – vesztette életét a Görögország északi részére lesújtó heves jégesők, szélviharok és esőzések következtében.

A helyi rendőrség szerint a viharok szerdán este söpörtek végig az ország északi részén található – turisták körében közkedvelt – Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották. Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kidőlt fa oltotta ki Néa Potídea városában. Egy román nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben.

Az ítéletidő hetedik halálos áldozata egy helyi halász volt, akit szerda este óta eltűntként tartottak nyilván. A 62 éves férfi nem sokkal a vihar előtt szállt vízre csónakjával, este azonban nem tért vissza. A férfi holttestére csütörtökön találtak rá, a Halkidiki-félszigettől mintegy 7 tengeri mérföldre.

Csütörtöki jelentések szerint az ítéletidőben több mint 100 ember sérült meg, közülük néhányan súlyos sérüléseket szenvedtek. Egy kormányzati szóvivő tájékoztatása szerint csütörtökön 23 embert kezeltek kórházban, közülük egy személy állapota válságos. A görög katasztrófavédelem vezetője arról beszélt: tudták, hogy heves vihar fog érkezni, voltak figyelmeztetések is, de azt nem lehetett tudni, hogy a vihar hol fog lecsapni. Szemtanúk és helyi lakosok is arról számoltak be, hogy ehhez foghatót még sosem éltek át.



Forrás: MTI, Youtube

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése