2011. november 29., kedd

Országos sztrájk és tüntetés Nagy-Britanniában

Országos munkabeszüntetést és demonstrációkat szervez a TUC (Trades Union Congress / Szakszervezeti Testületek Szövetsége) november 30-ára szerdára, most a közszférában dolgozók nyugdíja, illetve fizetése védelmében. Az érdekvédők figyelmeztetik a kormányt, ez nem egy egyszeri séta lesz, akár hónapokon át készek harcolni szerzett jogaik védelmében 2012-ben is. 29 szakszervezet 2,6 millió támogató tagja érintett az akcióban.
A dühös közalkalmazottak így összegzik a kormány nyugdíj-reformját: „fizess többet, kapjál kevesebbet, dolgozz még tovább”. Megmozdulásukat az 1926-os Általános Sztrájk óta a legnagyobbnak tartják.
A kormány, a választási ígéreteivel ellentétben csökkenteni akarja a nyugdíjakat, a korábban befagyasztott bérekből még magasabb nyugdíj hozzájárulást akar elvonni, és fokozatosan bevezetni férfiak és nők számára a 68 éves nyugdíjkorhatárt.
Hosszas tárgyalások után a kormány részéről Danny Alexander újságírókon keresztül üzente: „nincs több pénz, nincs jobb ajánlat a tarsolyomban”. Mondja ezt egy olyan kormány, amelyik nemrég törölte el a bankárok „bónusz-adóját”, ami akár évi 3 milliárd font lenne, éppen amennyivel többet akar lenyúzni saját közalkalmazottjairól. A cionista társadalmi „igazságosság” alapján.
Ezért nem nyitnak ki szerdán az iskolák, könyvtárak, szemétlerakók, lesznek hatalmas fennakadások és járat-törlések a reptereken stb., ezért tüntetnek tanárok, orvosok, mentősök, kukások, magas rangú közszolgák, vám- és pénzügyőrök, nővérek, önkormányzati adminisztratív- és IT dolgozók, közlekedési biztonsági dolgozók, határőrök, adóellenőrök...
Már jó időben kezdődik a bemelegítés az olimpiai megmérettetésre! Jó esélye van egyébként is Londonnak az aranyéremre 2012-ben, legalábbis ami a káoszt illeti... De nyugodtan dőljünk hátra: ezrével lesznek itt FBI/CIA ügynökök, 6000 brit katona, föld-levegő rakéták, és a levegőben pilóta nélküli robotrepülőgépek és helikopterek fognak cirkálni!
Bartha László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése