2011. december 28., szerda

Akár év elejétől megroppanhat az egészségügy

Az egészségügyi rendszer eddig sem állt rózsásan, év elejétől viszont radikálisan megroppanhat a rendszer, amit még további leépülés fog követni.
A rezidensszövetség tájékoztatása szerint december elején már több mint 2500 orvos adta be a lemondását. Öt megyében a felmondások száma már elérte a kritikus szintet. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint, ha bekövetkezik a 3000 orvos távozása, akkor az egészségügyi ellátás a törvényben előírt katasztrófa-egészségügyi ellátásra korlátozódhat.
A kormány ágazati operatív testület létrehozását tervezi a „probléma megoldására”.
Tehát: az iskolákban, önkormányzati létesítményekben egyre több helyen megszűnik az étkezés, fűtés, világítás, itt-ott már késik a segély is (!). Emberek tömegei veszítik el az otthonaikat, kilakoltatás közben egyre többen lesznek öngyilkosok (de várható – és remélhető – a radikálisabb tiltakozás is). Rengetegen fagynak meg az utcán. A hajléktalanokat bírságolják, az etnikai bűnözést nem kezelik. Munka nincs, újabbnál újabb adók viszont vannak. Az állam újabb hitelfelvétele kérdéses (az sem segítene), a felvett hiteleket viszont hamarosan el kell kezdeni törleszteni. Most pedig összeroppan az egészségügyi rendszer.
Adott a kérdés: hová mutatnak ezek a folyamatok? Csak nem pontosan arra, amiről évek óta beszélünk? Ébresztő!
Bánfalvi Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése