2012. február 14., kedd

Imaharc az üldözött keresztyénekért

„A Föld 236 országából, illetve 257 önálló területi egységből 130-ban tapasztalható valamilyen mértékben a vallásszabadság korlátozása, illetve a keresztyénüldözés" – olvasható ez a megdöbbentő adat Békefy Lajos cikkében a Küldetés előző számában. Gyülekezetünk egyik presbitere ezt olvasva úgy érezte, tennie kell valamit. Segítenie kell mindazoknak, akik hitükért nap mint nap üldöztetést szenvednek. De vajon mit tehetne egy ember, azért a 200 millióért, akik ezt naponta átélik? Imádkozhat értük!
„Az imádság egy hatalmas fegyver, egy nagyszerű eszköz, melynek erejéről a hétköznapokban gyakran elfeledkezünk. Pedig Isten egyértelműen kijelentette a Bibliában, hogy a szívből jövő őszinte fohászok meghallgatásra találnak nála" – mondta a presbiter.
A gondolatot tett követte, s így február 7-én a gyülekezet parókiáján egy maroknyi kis csapat őszintén és a Szent Lélek által ösztönözve, lélekben térdre borult az Úr színe előtt, hogy dicsérje őt nagy nevéért, s könyörögjön mindazokért, akiket megaláznak, megvernek, bebörtönöznek és megölnek azért, mert vallják: Jézus Krisztus az út, az igazság és az élet.
Az imaközösség előtt az egybegyűltek egy videót is megnéztek, ami azt mutatta be, milyen brutálisan bánnak a XXI. században a keresztyénekkel Indiában. A videó kapcsán a hívekben felmerült, vajon a nyugati világ keresztyénei, s ők maguk, képesek lennének-e megmaradni hitükben az üldözések közepette, vagy megtagadnák azt, mint egykor Péter tette? Tudnának-e halleluját zengeni az Úrnak miután megalázzák és megverik őket, mint azok a keresztyének, akiket a levetített filmben láttak? Hálát adtak azért, hogy nekik nem kell ilyen próbákat kiállniuk, hanem „békeidőben" gyakorolhatják hitüket.
A kezdeményezés az Úr csodálatos munkájának és Szilágy Károly lelkipásztornak köszönhetően követőkre talált, mivel a gáti alkalom után a guti és a balazséri református gyülekezet is úgy döntött, hogy imáikkal szeretnék támogatni hittestvéreiket.
Harsányi Andrea
reformatus.com.ua

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése