2012. május 19., szombat

NATO-terroristák fegyver nélkül

Szíriában akadozik a demokrácia-építés. A libanoni haderő újabb fegyverszállítmányt fogott el a szír-libanoni határon, amit feltehetőleg az országban tevékenykedő terroristáknak csempésztek volna. A libanoni haderő alakulatai - kisebb személyi sérülésekkel, egy katona megsérült - lefoglalták a járműt és a rakományt, a csempészeket őrizetbe vették.
A csempészek egyikét kénytelenek voltak lelőni. Látható, hogy egyre feszültebb a helyzet az ellátmányozás körül, mert eddig nem számított általánosnak, hogy a csempészekkel tűzharcba keverednek - előfordultak kirívó esetek, melyek a médiában is helyet kaptak, de többnyire kisebb csoportokat fogtak el (esetenként egyszerű, megfizetett civileket), akik hamar megadták magukat a hatóságoknak, mikor ellenállásba ütköztek.
A szállítmányok azonban egyre ritkábban érkeznek a Szíriában működő NATO-terroristáknak - hónapok óta egyre sűrűbben hallani olyan esetekről, hogy farmokat rabolnak ki, fegyveres terroristák kiürítik a magtárat - a szír haderőnek teljes körzeteket kell lezárnia, hogy a meggyilkolt családok nyomán az elkövetők ne tudjanak megszökni.
Nem véletlenül erőltették a Vörös Kereszt humanitárius szállítmányait - anélkül éhen is pusztultak volna, mert a rablógyilkos terroristákat se a szír politikusok, se a lakosság nem támogatja, az ilyen szempontból feltűnő eseményekre (kirabolt farmok, orvvadászok, stb.) pedig azonnal megjelenik a szír haderő. A fegyverszállítmányok továbbra is érkeznek - a NATO jól tudja, hogy egy független, szabad országban fegyver nélkül nem fognak "demokráciát építeni".
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése