2013. február 20., szerda

Szíria - kölcsönös megsemmisítés

A szíriai háború a kölcsönös megsemmisítéssel érhet véget. Szergej Lavrov az Arab Liga országaival való egyeztetés után azt mondta, hogy ideje befejezni a két éves háborút, mert szerinte egyik fél sem tudja elérni a győzelmét.
Közben a terroristák ultimátumot adtak a Hezbollah-nak, hogy ha nem szüntetik be a lázadók elleni támadást, akkor Líbiában hasonló támadások fogják érni a síita falvakat.
A szíriai hadsereg a harcjárműveinek közel a fele használhatatlan lett.
Malahi László
 
 
 

A szíriai hadsereg ballisztikus rakétát vetett be a lázadók ellen


Az Aleppó környéki lázadók 50 embert vesztettek, amikor a szíriai hadsereg föld-föld SCUD rakétákat vetett be ellenük, közölte az Al Jazeera tévécsatorna.
Ezen kívül aknavetővel is lőtték a lázadók állásait, közölték az ellenzék képviselői.
Az egyik lázadócsoporttól érkező információk alapján egy nappal korábban, a lázadók és a hadsereg közötti összecsapásokban 90-en vesztették életüket.
(Oroszország Hangja)
 

Hezbollah betört Szíriába


Hezbollah libanoni iszlamista szervezet bővíti jelenlétét Szíriában, ahol közel két éve nem szűnik meg a polgárháború. 
A szíriai lázadók adatai szerint, a hétvégén legalább még 1000 harcos érkezett az országba, hogy részt vegyen a konfliktusban kormányzati erők oldalán. 
A Szabad Szíriai Hadsereg Hezbollah harcosainak beáramlását „koordinált szárazföldi inváziónak” nevezi. „Hezbollah háborút kezdett ellenünk”, mondta a Szabad Szíriai Hadsereg szóvivője. 
(Oroszország Hangja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése