2013. március 29., péntek

A tőkés Amerika háborút akar a szocialista Korea ellen!

A Munkáspárt elnökségének állásfoglalása
A szocialista Korea nem akarja megtámadni a tőkés Egyesült Államokat, de a tőkés Egyesült Államok meg akarja fojtani a szocialista Koreát. Normális ésszel aligha gondolhatja bárki is, hogy a 25 millió lakosú KNDK neki megy a 315 milliós USA-nak. A KNDK kénytelen sokat költeni fegyveres erőinek fenntartására, de az USA többet költ katonai kiadásokra, mint a NATO összes országa együttvéve, és hatszor-hétszer többet, mint Kína és tízszer annyit, mint Oroszország. Akkor hát ki is az agresszor?
A szocialista Korea soha sem akart háborút folytatni az USA ellen. Nincsenek észak-koreai csapatok az USA közelében. Az USA ellenben 1945 óta folyamatosan támadja a KNDK-t, példának okáért 60 éve ért véget a koreai háború, amely a világkapitalizmus nagy kísérlete volt, hogy visszaszorítsák a szocialista országokat. Az USA ma is legalább 30 ezer amerikai katonát tart Dél Koreában.
Az USA látja, hogy a KNDK új vezetése, élén Kim Dzsongun első titkárral megszilárdította a KNDK helyzetét, és a koreai nép is örül a szocializmus sikereinek. A háborús feszültség szitása tehát azért kell az USA-nak, hogy megleckéztesse Koreát, megtörje a szocializmus építését. A háborús feszültség kísérlet Kína felé is: meddig hajlandó Kína tűrni az USA ázsiai terjeszkedését és arcátlan támadásait.
A KNDK népének joga van megvédenie önmagát, ha kell fegyverrel is. A KNDK nem akar háborút, de kész megvédeni országát és a szocializmust. Ez derül ki a KDNK legfelsőbb katonai vezetésének nyilatkozataiból.
Bal-Rad
Hídfő.net megjegyzés: Észak-Korea az egyetlen állam a Földön, ahol rend van. A társadalom egységes, nincs bűnözés, munkanélküliség, minden lakosa része a szociális rendszernek. A vezetés tekintélye egyedülálló, mely élesen eltér a hitleri és a cionbolsevista személyi kultusztól, és a nyugati stílusú sztárolástól. Azt a teljesítményt, melyet ez a kis ország fel tud mutatni a kedvezőtlen adottságai ellenére, kizárólag a munka tiszteletének, a közösségi szellem kiválóságának és a nép érdekeit szem előtt tartó vezetésének köszönheti.
Példát mutat minden kis államnak, és ezzel rendkívüli károkat képes okozni a cionista hódítóknak. Az alaptételeit kérdőjelezi meg, mely szerint a nemzetállamok életképtelenek. Az Észak-Korea elleni több évtizedes cionista háború ezt a példaképet igyekszik szétzúzni, vagy legalább az állandó háborús hisztériájával megoldhatatlan gazdasági válságba taszítani. Eddig Észak-Korea tökéletes válaszokat adott ezekre a provokációkra, beleértve a haditechnikai fejlesztéseit is, nevezetesen az atomfegyvert és az interkontinentális rakétáit. Óriási, számunkra elképzelhetetlen áldozatkészséget követel ez Észak-Korea minden lakosától, és hogy mekkorát, azt vonjuk le a magyarországi helyzetből (már egy varrógépet sem tudunk saját erőnkből legyártani).
Az, hogy Észak-Korea kommunista berendezkedésű állam, számunkra semmit nem jelent. Ma már ennek nincs jelentősége, kizárólag a társadalmi igazságosság mértéke a mérvadó, és ebben ők a világelsők.

Újabb hazugság az észak-koreai hadüzenet


A nyugati média a napokban magasabb szintre emelte az Észak-Korea ellen folytatott ellenséges propagandát. A Reuters jelentése szerint Észak-Korea kihirdette a hadiállapotot és bejelentette, hogy a déli állammal szemben innentől a háborús protokolnak megfelelően járnak el.
Az ügy hagy némi kivetnivalót maga után. Az orosz média szinte azonnal cáfolta a hírt, mondván hogy a bejelentés az állami hírügynökség által kiadott közlemény félrefordításának következménye. A közlemény eredeti szövegében pedig az áll, hogy Észak-Korea a háborús protokollnak megfelelően reagál, ha támadás éri, és attól a pillanattól az észak-dél viszonyában beáll a hadiállapot.
Félrefordítás vagy tudatos ferdítés, mindenesetre az állami hírügynökség angol oldalán egyelőre nincs ilyen hír. Valaki vagy a koreai közleményt fordította félre, vagy a nyugati fél készül beavatkozásra Észak-Korea ellen, amit a médián keresztül egy a koreai fél által adott hadüzenetre válaszreakcióként akarnak beállítani.
Nem lenne egyedülálló a Nyugaton, hogy a gazdaságilag vagy politikailag motivált katonai beavatkozást "kényszerű lépésnek" és ellenlépésnek állítják be. A NATO összes eddigi háborújára jellemző volt, hogy a tényleges katonai beavatkozást megelőzően a teljes nyugati médiát alárendelték a háborús gépezetnek.
A Koreai-félszigeten gyakorlatilag eddig is állandó hadiállapot volt, mivel az 1953-as koreai háborút követően nem született békeegyezmény. A két ország közti demilitarizált zóna határvonalai pedig a világ legjobban felfegyverzett határvonalai.
A napokban a Dél-Korea és az Egyesült Államok által 10000 koreai és 3500 amerikai katona bevonásával tartott közös hadgyakorlat abba torkollott, hogy amerikai B2-es lopakodó bombázók szimulált támadást hajtottak végre déli célpontok ellen, nem messze az észak-koreai határtól.
A nyugati propaganda szerint Észak-Korea agresszív retorikát folytat, mert atomcsapással fenyegette az Egyesült Államokat. Pedig a nukleáris töltet hordozására használt gépekkel végrehajtott szimulált támadás az északi határ mellett egyértelmű fenyegetés Észak-Korea számára, tehát a fenyegetések terén is az Egyesült Államok volt a kezdeményező fél. Az észak-koreai közlemény már csak a gyakorlati fenyegetésre adott fenyegető válasz volt.
Az észak-koreai rakétaerők készenlétben vannak, az ország vezetője pedig parancsba adta, hogy ha az amerikai beavatkozás megkezdődik, azonnal mérjenek nukleáris csapást az Egyesült Államokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése