2013. május 23., csütörtök

Brutális leszámolás Londonban

Egy férfit a nyílt utcán kaszaboltak halálra Londonban. A gyilkosság hátterében terrorista leszámolás állhat, a két gyilkost a rendőrség meglőtte, kórházban vannak. Szemtanúk beszámolója szerint a fényes nappal történt gyilkosságot machetével, bárddal, késekkel követte el két férfi. Az áldozat egyelőre ismeretlen, a hírek szerint egy katona volt.

Egy szemtanú beszámolója szerint az áldozatot "ütötték, aprították, vágták". A támadók húsz percet vártak, amíg a rendőrség megérkezett és megpróbálták megtámadni a kiérkező járőröket. "Mintha híresek akarnának lenni, de egy őrült módon", mondta egy szemtanú.

"A mindenható Allahra esküszünk, hogy sosem hagyjuk abba a harcot ellenetek", mondta az egyik támadó. "Sajnáljuk, hogy nőknek is látnia kellett ezt, de a mi országunk asszonyai is ugyanennek szemtanúi. Ti, emberek, sosem lesztek biztonságban. Távolítsátok el a kormányotokat. Ők nem foglalkoznak veletek" - mondta a támadó egy járókelőnek rögtön a brutális gyilkosság után. Az egyelőre nem világos, hogy pontosan mire utalt a támadó ezekkel a szavakkal.

Egy helyi muszlim közösség vezetője elítélte a mai "gonosz és barbár gyilkosságot". "Az áldozat családjára és barátaira gondolunk most. Akárhonnan is nézzük a mai támadást, az minden szinten gonosz volt."

Újraélesztés helyett levágták a fejét
A Guardian által megszólaltatott egyik szemtanú részletesen beszámolt a gyilkosságról. "Egy autót láttunk a lámpaoszlopnak ütközve, a férjem azt mondta, hogy ketten próbálnak meg valakit újjáéleszteni. Kicsit odébb parkoltunk le, visszamentünk megnézni, hogy mi a helyzet. Hirtelen egy magas fekete férfi tűnt fel egy pisztollyal a kezében. Hátra! Hátra! " ordította a férjem és hívtuk a rendőrséget." A nő beszámolója szerint a két férfi úgy nézett ki, mint akik drogoztak. A nő férje a rendőrség hívása után értesítette a közeli iskolát is, nehogy a gyerekeket kiengedjék.

"Mikor visszamentem, a fekete férfi átadta a pisztolyt a másiknak, és két húsvágó bárdot fogott a kezébe. Mikor a rendőrök megérkeztek, a bárdokkal rohant a rendőrök felé, úgyhogy lelőtték őt. A másik felemelte a pisztolyát, szóval a rendőrök őt is lelőtték."

A férj úgy látta, mintha a két férfi újra akarná éleszteni az áldozatot. "Úgy láttam, hogy a mellkasát pumpálják, de azt mondták, hogy a fejét akarják levágni."

"Ezek állatok voltak. Megfogták a testét, a járdáról az út közepére húzták és otthagyták " - mondta egy másik szemtanú.

A megszelidíthetetlen brit szellem győzni fog
David Cameron miniszterelnök "igazán sokkolónak" nevezte az eseményeket. Cameron, aki az eset időpontjában Párizsban tartózkodott, majd hazautazott, kifejtette, hogy "Britannia mindig győzni fog a terroristákkal szemben. Többször szenvedtünk már el hasonló támadást. Mindig visszavertük őket, megmutatva a megszelidíthetetlen brit szellemet."

A londoni kormány vészhelyzeti bizottsága, a Cobra testület is összeült, amely csak a legsúlyosabb esetekben áll fel, mindez megerősíti a terrorista kapcsolat gyanúját.

A támadás egy laktanyához közel történt, amelyet a királynő a hónap végén fog meglátogatni. A látogatást már korábban megszervezték, és az uralkodó nem halasztja el látogatását. "Őfelségét folyamatosan tájékoztatjuk az eseményekről", mondta a királynő szóvivője.

http://index.hu/k...londonban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése