2013. május 23., csütörtök

Fél Magyarország adósságcsapdában vergődik!

A tavaly negyedik negyedévi csekély csökkenés után ismét nőtt a 90 napon túl lejárt hitelek hitelportfólión belüli aránya az idei első negyedévben – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) gyorselemzéséből. A hitelintézetek nem teljesítő (90 napon túl késedelmes) hiteleinek hitelportfólión belüli aránya (szerződésszám alapján) a tavaly év végi 13,8 százalékról március végére 14,5 százalékra emelkedett. Ezen belül a vállalati szegmensben 17,1 százalékról 16,8 százalékra csökkent, a lakossági hitelek között viszont 16,2 százalékról 17,9 százalékra nőtt.
A devizában nyújtott, 90 napon túl késedelmes lakossági jelzáloghitelek aránya is emelkedett (18,9-ről 20,2 százalékra). Az árfolyamgát rendszere tehát – részben a vártnál alacsonyabb részvétel miatt, részben amiatt, hogy a munkájukat/jövedelmüket elvesztőknek nem jelent megoldást az átmenetileg alacsonyabb törlesztő részlet sem – önmagában nem tudta megállítani a lakossági devizahitelek portfolió minőségének további romlását. Kedvezőtlen az is, hogy gyorsuló ütemben nő az éven túli késedelmek aránya – írja a PSZÁF elemzésében.
A hitelintézetek ügyfélhitel állományának zsugorodása márciusban is folytatódott. A bruttó hitelek visszaesésének üteme a februári 0,6 százalékról márciusban 1 százalékra módosult. Az állomány visszaesése a vállalati hiteleknél 1,1, a háztartások hiteleinél 0,6 százalékos volt. A lakossági hitelezés főbb szegmensei közül márciusban egyik sem tudott pozitív irányba elmozdulni.
A felügyelet szerint a szociálpolitikai kedvezmény használt lakásokra tervezett esetleges kiterjesztése (“félszocpol”) a kamattámogatással együtt várhatóan valóban bővíteni tudja majd a lakáshitelezést.
(MTI)



Trafikügyben Te húzod a rövidebbet!

Tízszázalékos garantált árrést biztosított a kormány a dohánytermék-kiskereskedőknek A Fideszes média védi a nemzeti trafikok nemes eszméjét, és rendkívül elégedett önmagával, mondván, hogy ilyen nemzetmentő ötlet csak ilyen kivételes férfiaknak juthat eszébe. A szocliberális oldal pedig a maga gyilkos modorában leszedi a dohányügyről a szenteltvizet. Te pedig átkozod azt a pillanatot, amikor rászoktál a dohányzásra. A végén ugyanis Te húzod a rövidebbet. Ha a kormány nagyobb profitot garantál a nemzeti vizsgán átesett nemzeti eladóknak, és a nemzeti kormány sem akar lemondani a nemzeti adóbevételről, akkor, szerinted, ki fogja megfizetni a különbözetet? A cigarettát gyártó multi biztos nem, mert így vagy úgy az ő cigarettáját fogják árulni, és nem szokása lemondani a profitról. Szóval, maradsz Te!

Itt az ideje, hogy rendet tegyünk az országban!
A Magyar Kupa győztese 30 millió forintot kap, a vesztes 10 milliót. Micsoda fejetetejére állított világ ez! Az emberek fele havi 60 ezer forintból kell, hogy megéljen, a minimál bér nem éri a 100 ezret, közben a Magyar Kupában még a vesztes is 10 milliót kap. Itt az ideje, hogy rendet tegyünk az országban!

Van is, meg nincs is nemzeti ipar
Parádsasváron újra készítenek kristálytárgyakat. 8 embert foglalkoztatnak ott, ahol valaha 300 ember alkotott jól fizető exportra. A helyzet, ismerős. A tőkés rendszer tönkreteszi a húskombinátot Gyulán, majd valaki fillérekért megveszi és csinálnak helyette egy jóval kisebb üzemet. Van is gyár, nincs is gyár. A nemzeti ipart helyre kell állítani. Amíg nem lesz saját nemzeti termelés, a külföld foglyai vagyunk.


A gazdasági válság mindenütt érezteti a hatását. A kormányok megszorító intézkedései, az EU nyomása egyre több társadalmi réteget sért Romániában is. A román kamionosok nem hallgatnak tovább. Ők tudják, hogy nem várhatnak ajándékot egyetlen kormánytól sem. Az az övéké, amit kiharcolnak maguknak.


Eladó a Margitsziget?
A Margitszigetet elveszik a XIII. kerülettől és közvetlenül a fővárosi önkormányzatnak rendelik alá. Az elmúlt években, ha valamit központi hatáskörbe vontak, annak általában mindig ugyanaz volt a vége: eladták, privatizálták. Lehet, hogy eladják a Margitszigetet is?

http://balrad.wordpress.com/2013/05/23/a-mi-szavunk-a-tietek-ellen-35/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése