2013. június 23., vasárnap

Szégyenteljes kivonulás Afganisztánból

Meglehetősen rosszul sikerült az amerikaiak hosszúra nyúló kempingje Afganisztánban, mert már a tálibokkal egyezkednek az USA katonai vezetői arról, hogyan vonják ki megvert kutyaként az amerikai csapatokat. A héten Dohában történt meg az első tárgyalás az amerikai vezetők és a tálib küldöttek között. A tárgyalásról senki nem szól semmit, annak tárgya titkos, de elég sok híroldal foglalkozik vele. A CNN cion-atlantista hírgyár szerint valószínűleg politikai alku születhet - ha a tálibok leállítják a támadásokat, cserébe helyet kapnak a parlamentben, és szabadon működhetnek az országban. Ezzel majdnem egyszerre a bagrami légi támaszpontot támadás érte, és négy amerikai katona halt meg.
Az Egyesült Államok hadvezetése parancsot adott rá, hogy el kell kezdeni felrobbantani a hátrahagyásra ítélt amerikai haditechnikákat, mivel elszállításuk rendkívül drága lenne. Felvetődött a kérdés, miért nem adják át az afgán kormányerőknek? Válasz nincs, de sejthető, hogy már leírták az egész afgán bábkormányt, és teljes klientúráját. Mindenesetre maga Karzai is felfüggesztette az együttműködést az USA-val, mivel elárultnak érzi magát, és nem lát tisztán, mi is az amerikaiak célja a tálibokkal.
Az amerikai hadsereg csak azokat az eszközöket szállítja el, melyek olyan technológiákat tartalmaznak, amelyek még nekik is igen drágák. A Washington Post szerint több, mint 77 tonna felszerelést pusztítottak el idáig. 
Mindez már a szégyenteljes végkifejlet. Egy hatalmas hadsereg, egy birodalom, magát a világ csendőrének szerepébe képzelve, és egyetlen győztes háborút nem tud felmutatni 1945 óta, amikor is az oroszok megnyerték nekik a II. világháborút. Azóta csak a szégyenteljesebbnél szégyenletesebb vereségek sorozatai jutnak nekik osztályrészül.
Nem az amerikai katonákkal van itt a baj, hanem azzal, hogy amit az amerikai katonák megnyernek, azt a politikusok rendre elveszítik. Azért, mert a katonák nem zsidók, a politikusok pedig azok, illetve a zsidók dróton rángatott bábui. Ugyanis a zsidók - a maguk által elterjesztett hírükkel szemben - mindenféle valódi politizáláshoz hülyék. Egyszerűen fogalmuk sincs arról, mi is az a politika, hogyan is kellene azt csinálni. Ennek oka a belső lelkületükből adódik. Egyszerűen ilyenek. Soha semmit nem képesek vezetni, megoldani, fenntartani, és főleg nem képesek kétoldalú tárgyalásokra. Ezt is elrontották, mint ahogy eddig mindent - és persze a szerencsétlen katonák isszák meg a levét az egésznek. De a hatalmasokat ez sem érdekli, egészen addig, amíg ez a nagy, és jól kiképzett hadsereg leszerelt katonái nem kelnek fel egyszer ellenük. Az amerikai cionizmusnak az lesz az utolsó napja.  
Ugye emlékszünk még a szovjet katonák váll-lapján olvasható CA rövidítésre, ami a pesti humor szerint a Camping Afganisztánban-t jelentette, nos ez a kiruccanás az amerikaiak számára sem lett sokkal sikeresebb, sőt. Ez a kivonulásuk éppolyan csúf lesz, mint az összes többi.
Tálas András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése