2013. július 31., szerda

Zsíros zsákmány az alvilágnak: Nemzeti Dohánybolt

Fotó Police_huMinden, ami jó, minden, ami káros és minden, ami drága, – egy helyen.

Az alvilág új célpontjai: a gazdag prédát ígérő nemzeti dohányboltok. A napi 1 milliós tiszta haszon, – igencsak felizgatja a fegyveres bűnözőket.

A folyamat szinte már általánossá vált: Mindig kirabolnak valahogy egy dohányboltot. Visznek a bűnözők mindent. Készpénzt, – árut, cigarettát, italt, csokoládét. – Minden árut busás haszonnal tudnak értékesíteni a fekete piacon. A készpénz pedig; abból is egyre több van a nemzeti dohányboltokban
Legutóbb nem egészen két napja raboltak ki egy trafikot Budán, az I. kerületi Batthyány utcában, – ahogyan ez a felső képen is látható. (Hacsak azóta nem történt egy újabb rablás valahol).
A Police.hu és az Index információi szerint; egy ismeretlen férfi hétfő este, nem sokkal fél kilenc előtt fegyverrel megfenyegette az I. kerületi, Batthyány utcai dohánybolt alkalmazottját, és felszólította a bevétel átadására. A támadó a megszerzett zsákmánnyal elmenekült. Lövés nem dördült, senki sem sérült meg. (Még… – a szerk.)
A cég közleménye szerint a rablónak végül csak kevesebb mint 50 ezer forintot sikerült magával vinnie, (egyenlőre, – a szerk.), – amit nagyrészt annak köszönhető, hogy többlépcsős biztonsági rendszert vezettek be, az elmúlt hetekben történt rablások miatt.
Magas kockázatú kereskedelmi egységeknek nyilvánították a nemzeti dohányboltokat. – Már fokozott biztonsági előírásokkal dolgoznak:
A kasszából napjában többször időzáras, bedobónyílásos készpénztárolóba gyűjtik a pénzt, amit a boltban dolgozók sem tudnak kinyitni. A bevételt napjában többször szállítják el. – Néma riasztókat szereltek fel, mely a rendőrségen jelez.
És mivel a hatalom jó nagy öngólt rúgott magának azzal, hogy a dohányboltokba kívülről belátni nem lehet, ezért szükségessé vált a költséges kamera rendszer telepítése, a kamerákat figyelő biztonságiak alkalmazásával együtt. -
Növeli a költségeket, hogy a kamerának nagy felbontásúnak kell lennie, hogy mindenki arca jól felismerhető legyen.
Egyre több lesz tehát a trafikosok kiadása a saját biztonságuk érdekében, – ami ismét növelmi fogja a náluk kapható áruk; cigaretta, ital és csokoládé árait. – Ez persze majd jót tesz a cigaretta csempészetnek, – és a nagyobb pénzforgalom miatt, még többen akarják kirabolni őket majd.
Mert nincs az a biztonsági korlát, amelyet a bűnözők előbb-vagy utóbb át ne hágnának, – még nagyobb zsákmányra téve szert. Nemcsak pénzt visznek a trafikokból, hanem bármit, amit meglátnak.
Minden, ami jó, minden, ami káros és minden, ami drága, - egy helyen. - Fotó: NépszavaHiszen, itt minden egy helyen van, ami jó, ami káros, de, ami a legfontosabb; drága! – És értékálló! – Sőt ezen termékek értéke feltehetően folyamatosan növekedni is fog az elkövetkező időkben.
Úgyhogy még azt is megérhetjük rövidesen, hogy a meglévő biztonsági előírásaik nem lesznek elégségesek a bűnözőkkel szemben, és fegyveres őrökkel fogják védeni a nemzeti dohányboltjaikat. – Az lesz még csak a cirkusz, egy rablótámadás estén: még tűzharc is lehet majd a trafikban, mint egy bankban.
Így járnak azok, akik kis helyen koncentrálják a tőkét, – pénzt, és értékálló árut egyaránt.
És ez még csak a kezdet. – A napi 50 ezer forintos napi forgalomból már több helyen napi 500 ezer lett. – Ám ez még mindig csak a kezdet! – Mert a bevétel rövid időn belül a napi egymillió forint fölé is mehet, amikor az emberek már minden italt, üdítőt és szeszesitalt, csokoládét, fagylaltot is a trafikokban vesznek majd.
És ezzel egyre értékesebb prédává is válnak az alvilág szemében. Mely mind több kockázatot vállalhat a nemzeti dohányboltok teljes kifosztásában, – hiszen a haszna is óriási lehet.
Ilyen az, amikor a hóhért akasztják. – Kellett a mutyizóknak a monopólium? – Kellett a hatalom? – Kellett minden pénz? – Most az övéké lett. – Ennek minden ódiumával, – de legfőképpen a célponttá válással együtt.
A Fidesz politikája, – az alvilág által keresett egyik legértékesebb áruvá tette a dohányt, s a szeszes italt, – sőt értékállóvá, – melynek birtoklása jó befektetés, – s mellyel egyenlőre csakis a kiválasztott trafikosok rendelkeznek. – Egyenlőre.
A kiválasztottak elnyerték a dohányboltot, s ezzel önmagukat is potenciális célponttá választották ki.
Mert ez még mindig, mindig csak a kezdet! Az összes fegyveres bűnöző szemei előtt a napi egymillió fölé emelkedő profit lebeg majd, – amit meg akarnak szerezni. Így vált zsíros zsákmánnyá a trafik. Ez lett a mutyiból.
Kiemelt célpont az alvilág számára. – Így járnak a mohók, a pénzéhesek, a másokat elnyomók. – Mindenkinél van erősebb. Jobban felfegyverzett és gátlástalanabb… A farkastörvények azokra ütnek vissza, – akik a legjobban akarták kihasználni azokat.
Majd fizethetnek busás védelmi pénzeket…
Arató Péter – Fort András / Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése