2013. július 31., szerda

Mire készül az USA?

Feltehető a kérdés, vajon mi szüksége van az Egyesült Államok hadseregének arra, hogy a városokban gyakorlatozzon? A Chicago városában megtartott hadgyakorlat, még az átlag konzumidióta amerikai lakosságon belül is sokakat elgondolkodtatott. Egyes vélemények szerint a lakosságot akarják megfélemlíteni, mivel országszerte egyre nagyobb az elégedetlenség. Az Egyesült Államok területén egyre több a tiltakozó, és az elégedetlenséget kifejező tüntetés. A kormány pedig folyamatosan sérti az emberi jogokat, és a nép szabadságjogait szűkíti. A szabadság hazája már csak névileg maradt szabad, és az elnyomás egyre szembetűnőbb. Kordában kell tartani az egyre elégedetlenebb lakosságot.
Az amerikai emberek azonban nem teljesen vakok. Port Angeles egy félreeső kisváros, ahol a kormány valószínűleg azt hitte, titokban maradhatnak a lakosságot zaklató, életüket megzavaró katonai gyakorlatok. A hadsereg napokra megszállta a várost, olyan módon, hogy ott gyakorolták az útzárak építését, és a város elszigetelését. Helikopterek repkednek az emberek feje felett, mindenhol ellenőrzőpontok, akár csak az amerikai filmekben (amelyekkel a nézőket kívánják kondicionálni?). Miért gyakorolja a hadsereg egyre többször, hogyan kell városokat lezárni, lakosokat elszigetelni, körbezárni?
Miami városa mellett a hadsereg megszállta az autópályát, majd napokig a Nemzeti Gárda járőrözött és gyakorlatozott a városban. A lakosság nem háborgott, azon azonban már igen, hogy ellenőrizetlen körülmények között lövöldöztek a Nemzeti Gárda tagjai, és az autópályán felállított géppuskák is sokszor megszólaltak. A lakosság követelte, hogy a hadsereg alaposabban felügyelje ezeket a megmozdulásokat, és ne csak utólag, amikor már bajok történtek. Az ellenőrzés azonban elmaradt, a katonák egyik percről a másikra eltűntek. A hadsereg csak annyit mondott az ügyre, hogy a katonák azt gyakorolták, hogyan szálljanak meg városokat idegen területeken. Na de a Nemzeti Gárdával együtt? Amely külföldön nem bevethető?
Az Egyesült Államok felállított egy külön csapatot, 1. Brigade Combat Team néven, a 3. gyalogsági ezred alá rendelve, melynek feladata hivatalosan is a belső zendülések és engedetlenség leverése. A kormány néha elismeri, néha tagadja az alakulat létezését, az azonban bizonyos, hogy a hadsereg nagy mennyiségű nem halálosnak minősülő lőfegyvert vásárolt az elmúlt egy-két évben. Az elmúlt időszakban pedig feltűnően megszaporodott a városokban, vasútállomásokon, közlekedési csomópontokat lezáró, körbezáró, országon belüli gyakorlatozás.
Ezzel párhuzamosan Obama elnök az elmúlt két évben olyan alkotmányos jogokat, szabadságjogokat és törvényeket szüntetett meg, valamint sorra lépnek érvénybe a szabadságjogokat korlátozó új rendelkezések. Megfigyelési központokat állítanak fel, drónokat küldenek saját állampolgáraik nyakába, melyek most már fegyveresen is bevethetőek a civil lakosság ellen, folyamatos a lehallgatás, megfigyelés, és egyre több a zaklatás is. A nagy álom, az amerikai szabadság lassan rémálommá válik. 
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése