2013. augusztus 14., szerda

Ahogy azt a multik csinálják

Felröppent a hír, amely szerint a JP Morgan bankárai csaltak, loptak és hazudtak. Ez friss hírként van tálalva, de egyáltalán nem meglepő. A hír azért van alaposan és sok helyen tálalva, hogy megmutassa az embereknek, hogy sehol másutt nem mentek és mennek a dolgok így, csak náluk.
A meghamisított könyvelés, kozmetikázott adatok pedig nem csak egy bankra jellemzőek. Egyszerűen az egész kapitalista-cionista rendszer belefutott már ebbe, minden multinacionális cégével, bankjával, szervezetével, alapítványával, szóval mindenestül. Ha egy multinacionális cég felső vezetése megérkezik valahova, akkor teljesen bizonyos, hogy nem a valós adatokat tárják elé. Minden mutató a megfelelő lesz, a statisztikák ideálisak lesznek, a termelési adatok, a kereskedelmi eredmények, osztalékok és hozamok mind-mind megfelelőek lesznek. Mivel az auditok a nevesebb cégeknél is előre "le vannak zsírozva", ezért egy multicég biztosan átmegy minden ellenőrzésen. A bank is, a kereskedelmi cég is, a tőzsde is, ha éppen kifogásolható pénzáramok vannak véletlenül. Nem számít, mert senkinek sem érdeke, hogy a csúszópénzektől, a kapcsolatoktól, a megrendelésektől, vagy a befektetésektől elessen.
A multik elég nagyra nőttek ahhoz, hogy kölcsönösen egymásnak szállítsanak (vagy önmaguknak), tehát jobbára egymásra vannak utalva. A vállalatokon belül pedig senki sem fog önmaga ellensége lenni, és előretörni, hogy az igazságot mutassa a cégvezetőknek, tulajdonosoknak, mert jól tudja, hogy rajta csattanna az ostor. Vagy azonnal kirúgnák, vagy a társai elárulása miatt a kollégái végeznék ki előbb-utóbb. A hazugság világában tilos az igazmondás.
Mi tartja akkor fenn a rendszert? A félelem és a terror, de mondhatjuk azt is, hogy a rabszolgamunka és a szüntelen háborúk. Egyenlőségről nem beszélhetünk és szabadságról sem, mert az csak a cionistákat illeti meg, de őket sem teljesen. Marad tehát a rabszolgamunka, ezért keresnek a multicégek maguknak rabszolganépeket, akiknek a vezetőit könnyen meg lehet félemlíteni, vagy egyszerűen könnyű megvásárolni. A műveletet elősegíti, ha az adott területen sok a zsidó, mert a zsidó származású szakemberek és barátaik sietnek meggyőzni a kormányt, hogy fel kell venni a hitelt, és be kell engedni a multicégeket, le kell törni a munkabért és a szakszervezetet, mert hát ugye a fejlődéshez rabszolgákra van szükség. Azt ugyan nem mondják el, hogy ez csakis az ő világuk (mármint a cionisták) fejlődését szolgálja, viszont helyette papolnak emberi jogokról, ijesztgetnek diktatúrával, meg hasonlókkal. Ha semmi sem működik, marad a háború. Már ha kifizetődő.
Emlékszik még valaki a kommunizmusból jól ismert és olyan sokat emlegetett történetekre? Hogy hogyan lett egy disznónál négy kismalacból tizennégy? Hogy hogyan termett egy hektáron négyszer annyi, mint ami lehetséges volt? A multik világa pontosan ugyanígy működik. Ha minden betétes és befektető pontosan tudná, hogy a multibankoknak milyen az anyagi helyzete, hogy hogyan termelnek a gyárak, hogy kereskednek a szupermarketek és hogy mi megy a tőzsdén, minden azonnal csődbe menne. Kitörne a pánik. Megijednének attól, hogy a nagy nyugati kapitalista világ valójában feleannyit sem termel, mint ahogy állítják. Hogy a bankok ugyan eltették a pénzt és átverték a devizahiteleseket, de valójában eszük ágában sincs visszaadni semmit. És a bűnüket is, a felelősségüket is tagadják. Ja és a zsidók, na azok ott sem voltak.
Mindez hozzátartozik a nyugat szellemi hanyatlásához, dekadenciájához. Ez is egy oka, amiért düledezik a rendszer. De hát egy szellemi értékrendet, erkölcsiséget nem ismerő világ hogyan is tudná magát fenntartani?
Tálas András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése