2013. augusztus 20., kedd

Génterrorizmus

A XXI. század legveszélyesebb terroristái, nem robbanóanyaggal a testükön járnak, hanem tömött pénztárcával és ördögi gondolatokkal.
DARPA_7_InsideaCellCourtesyNSFAz még soha jóra nem vezetett, amikor az ember, egész pontosan a tudósok és politikusok egy része istent játszott.
A természet törvényeit sosem lehet büntetlenül felrúgni. Ám vannak, akik sosem tanulnak.
A legrosszabb kombináció, amikor az erkölcstelenség a cezarománia az ostobaság és a hatalom párosodnak. Ilyenkor mindig korcsokat nemzenek.
A minap olvastuk a hírt, miszerint A DARPA egy 47. kromoszóma hozzáadásával módosítaná az emberi géneket.
Mi is ez a DARPA?
DARPA_0_logoDefense Advanced Research Projects Agency-t már 1958-ban megalapították azzal a céllal, hogy az amerikai hadsereg fölényének megtartásával, ő maga olyan stratégiai technológiákat hozzon létre, mellyel az USA megakadályozhatja, hogy bármely ellensége olyan stratégiai meglepetését okozzon, mely negatívan befolyásolhatná a nemzetbiztonságot.
E küldetésének teljesítése céljából az ügynökség bármi fajta megközelítésű, alaptudásra, kutatásra, innovatív technológiákra támaszkodik, melyek adott problémák megoldására kínálnak gyakorlati megoldást a biológia, az orvostudomány, számítástechnika, kémia, fizika, mérnöki, matematikai, anyagtudomány, társadalomtudományok, idegtudományok, robotika, stb. területein.
A DARPA projekteket támogat, és valósít meg bármely forradalmi változás elérése reményében.

Mivel foglalkozik a DARPA?
Egy szóval azt mondhatjuk, mindennel.
A kutatások a programok épp úgy rendkívül szerteágazó területet ölelnek fel, mint az elért eredmények és technológiák felhasználása. A kidolgozott technológiák felhasználásának egyik fő alkalmazási területe a háborús műveletekkel kapcsolatos, de a civil szféra sem mentes e technológiák bevetésétől, ahogy a DARPA kísérleteitől sem.

Kutatásaik főbb csapásiránya, az emberi viselkedés, az űrkutatás, a fegyverkezés, az informatika és tájékoztatás, a robot technika, stb. legszélesebb spektrumára is kiterjed.
Hozzáférnek az emberek egészségügyi kartonjaitól kezdve a megfigyelési anyagokon át szinte mindenhez, mely az emberek legszemélyesebb titkaiba enged bepillantást, és kutakodnak nem nyilvános dokumentációkban, különböző laboratóriumokban folyó vizsgálatok kutatási anyagaiban, mindezt lelkifurdalás nélkül a tudomány szent nevében, és kormányzati felhatalmazással.
Majd pedig ellenük használják fel a megszerzett információk alapján kifejlesztett technológiát
Megfigyelik például az emberek gesztusait, járását, testbeszédét, mindent, amit és ahogyan csinálnak, hogy az ebből levont következtetéseket más helyütt felhasználják.
A DARPA sok más állami szervvel és a legkülönbözőbb hivatalokkal, és ügynökségekkel, laborokkal, egyetemekkel stb. is összedolgozik, épp úgy mint a titkos ügynökségekkel.
Ízelítőként pillantsunk be néhány nyilvános hírükbe hivatalos honlapjukon

2013/08/05 New Diamond and Gold-based Techniques Let Scientists Measure and Control the Temperature Inside Living Cells (Új Gyémánt és arany alapú technikák az élő sejt belső hőmérsékletének ellenőrzésére)
2013 2013/07/17 Novel Hollow-Core Optical Fiber to Enable High-Power Military Sensors (Új üreges Optikai Katonai érzékelők)
2013/07/11 DARPA’s ATLAS Robot Unveiled (DARPA-ATLAS robot a katasztrófa elhárításra)
2013/06/25 Improved Water Purification Technology Reduces SWaP Logistics Burden (Jobb Víztisztítás technológia mely csökkenti a logisztikai feladatokat)
2013/05/30 New Nerve and Muscle Interfaces Aid Wounded Warrior Amputees (Új ideg-és izom-interfészek és protézisek segítik sebesült, amputált harcosokat)


A hírek között, újfajta hőkamerákról, vezeték és internet nélküli mobilhálózatról, agy működésének jobb megértéséről („gondolatolvasásról”?), memória helyreállító kódolásáról, a pszichológiai jelek számítógépes elemzéséről, miniatürizálásról, a gépek taníthatóságáról, biológiai fegyverekről, négylábú robotokról, a belső vérzés csillapításáról, és egyéb érdekes kutatási eredményről olvashatunk.

Génterrorizmus
Nos, mint látjuk a DARPA figyelme az élet minden területére kiterjed, különös figyelmet szentelve persze a katonai alkalmazásoknak. Ezért aztán nem csoda, ha a újabb programmal álltak elő, még pedig azzal, hogy egy 47. kromoszóma hozzáadásával lehetne módosítani az emberi géneket.
Ha azt mondjuk, hogy a DARPA eddigi eredményei, rossz kézben pusztulást és szenvedést hoznak emberek millióira, a világon akkor eme mostani programjuk, egyenesen katasztrófával fenyeget az egész emberiség szempontjából.
„A sejtbe juttatva a mesterséges emberi kromoszóma (human artificial chromosomes, HAC) új kromoszómaként működik, ami azt jelenti, hogy az illető 46 helyett 47 kromoszómával rendelkezik majd. Ez a 47. kromoszóma a többinél kisebb, hozzávetőleg 6-10 megabázis hosszúságú (azaz 6-10 millió bázispárból áll) és képes a kutatók által bevitt új gének tárolására.
Tehát a DARPA kutatói egy 47. kromoszómát szeretnének bevezetni az emberi génállományba, ami lehetővé tenné a módosított, „tovább fejlesztett” DNS-ek bevitelét. A hivatal javítani szeretne a jelenlegi gén transzfer módszereken (plazmidok, Adenovírus, lentivírus és retrovírus vektorok, cDNS, stb.).
A kiírás elmagyarázza, hogy a jelenlegi eljárások fejlesztése leginkább azért szükséges, mert a kutatók nem képesek irányítani az eredményeket, ami néhány „aprócska” problémát generál:
Ezek közé tartozik a DNS véletlenszerű beillesztése a gazda génállományba, eltérés a stabil integrációs pontokban, eltérés a bejuttatott DNS számában és kifejezés-szintjében, a bejuttatható DNS-szakaszok korlátozott mérete és száma, nem kívánt immunreakciók az idegen DNS-re.
Pedig ezeket a módszereket már alkalmazzák. Milyen megnyugtató!
Másnak is úgy tűnik, hogy egyesek Istent játszanak? A tudománynak ezen a területén tevékenykedő egyes kutatók már nem egyszerűen „génmérnöknek” hanem „biológiai tervezőnek” hívják magukat a tudományos szaklapokban.
A Molekuláris Rendszerbiológia nevű folyóirat 2013. januári számában például ezt olvashatjuk: A „génállomány szintű tervezés” kifejezést hallva egy olyan jövő jelenik meg az ember szeme előtt, amelyben az organizmusokat az emberiség érdekei szerint, megrendelésre tervezik. Ugyanakkor az emberek már generációk óta képesek átalakítani a kultúrnövényeket és háziállatokat. Darwin egyik kortársa, William Youatt azt mondta, hogy a szelektív tenyésztéssel „a mezőgazdász nem csupán módosítani képes állatállományát, hanem teljesen meg is változtathatja azt. Ez az a varázspálca, aminek segítségével az élet bármilyen formáját előhívhatja.” (Youatt, 1937)”
A teljes cikket az Idők jelei honlapon olvashatják
Hátsó szándékok
DARPA_5_DCAPS_2Nos, az USA hangadó politikusa, telekiabálták a világot a terrorizmus veszéllyel, ennek azonban egyetlen célja a valódi terroristák elleplezése volt. S a legnagyobb terroristák, maguk az USA politikusai, vezetői, és olyan szervei, mint a CIA, A DARPA, az NSA, a DoD és még sorolhatnánk, no meg akik ezeket pénzelik, ama bizonyos háttér hatalom, melynek anyagi érdeke egyebek mellett, hogy a föld lélekszámát drasztikusan lecsökkentse, a maradékot pedig, könnyen irányítható rabszolgává tegye.
Ezt az irányíthatóságot nem csupán beültetett csipek, és különböző biológiai fegyverek, hanem immár gének segítségével is megvalósíthatják.
TBI, a hidden injuryA lényegen azonban az, hogy azoknak kell pusztulniuk, akik pusztulást hoznak másokra, akik az egész bolygót megmérgezik, s azoknak, akik mindebben tudatosan a kezükre játszanak.
Anno Nikola Tesla, aki egyébként nézetünk szerint az utóbbi századok egyik legnagyobb koponyája volt, (és mellesleg a Budapesti telefonközpont főmérnöke 1881-ben) mikor rájött, hogy a kutatásaihoz anyagi támogatást nyújtó J. P. Morgan, az általa az egész emberiség hasznára kitalált elektromos áramot szolgáltató rendszert a saját hasznára akarja kisajátítani, egyszerűen, megsemmisítette a kutatási eredményeinek ezen részét, nehogy érdemtelen kapzsi kezekbe kerüljön.
Szerencsére a történelem során rengeteg tisztességes, jó szándékú tudós dolgozott, akiknek volt bátorságuk, és erkölcsi tartásuk, hogy valamilyen módon megakadályozzák találmányaik ártalmas felhasználását, akik képesek voltak felismerni a fenyegetést.
Amúgy az is érdekes, hogy az atomkutatásban résztvevő tudósok jó része, maga is az atomfegyver ellenzőjévé vált, még ha későn is ébredtek fel ehhez.
A XXI. század legveszélyesebb terroristái, nem robbanóanyaggal a testükön járnak, hanem tömött pénztárcával és ördögi gondolatokkal.

Fehér Farkas – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése