2013. szeptember 2., hétfő

Hezbollah: megtorló csapás Izrael ellen

A Hezbollah síita katonai szervezet a helyi média szerint teljes mozgósítást folytat a dél-libanoni határon és felkészült, hogy abban az esetben, ha megkezdődik az amerikai beavatkozás Szíriában, azonnal megtorló akciókat kezdjen Izrael ellen. A Hezbollah a Szíria elleni katonai beavatkozásról kezdődő nyílt nemzetközi vita kirobbanásakor emelte a készültségi szintet és megkezdte az átcsoportosításokat Dél-Libanonba.
A Hezbollah egy tisztje a Daily Star libanoni médiának nyilatkozva azt mondta, az amerikai invázió esetén nem csak önkéntesekkel segítik majd a szír kormányerőket, hanem azonnal hadba lépnek az agresszorok ellen. Ez pedig nem csak az amerikai megszállók elleni fellépést, hanem az amerikai külpolitikát irányító cionista kormány elleni megtorló csapást jelenti.
A médiának nyilatkozó tiszt elmondta, két lehetséges forgatókönyvvel számolnak Szíria esetében, a hadba lépés a nyugati katonai beavatkozás esetén történhet meg. A szíriai célpontok ellen végrehajtott elszigetelt légicsalégicsapások esetén a Hezbollah továbbra is önkéntesekkel támogatja a szír kormányerőket.
A libanoni szervezet hónapokkal ezelőtt döntött a beavatkozás mellett, többek között a Hezbollah alakulatainak is köszönhetőek a szír kormányerők lázadók felett aratott győzelmei.


Hídfő.net


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése