2013. szeptember 3., kedd

Kidobták a magyar henteseket Németországban

Németországba mentek tüntetni azok a húsipari dolgozók, akiket az egyik legnagyobb német húsüzem, a Müller Fleisch GmbH partnere nem fizetett ki – írta cikkében a hvg.hu hétfőn. A hentesek reggel megpróbáltak tárgyalni a vezetőséggel, de “kidobták őket”. Maradnak tüntetni, a visszaútra egyelőre nincs benzinpénzük – írta a hírportál.

Öt autóval indultak Németországba vasárnap délután azok a hentesek, akik közel három hónapon át dolgoztak a német cégnek, de a végén nem kapták meg a járandóságukat – írta hvg.hu. Hétfő reggel már a baden-württembergi Pforzheim mellett voltak, ahol a Müller Fleisch (MF) üzeme van, és német nyelvű transzparensekkel tüntetni kezdtek, hogy felhívják a figyelmüket lehetetlen helyzetükre. Az MF új megbízott igazgatója közölte, hogy nem tud mit tenni, és ha nem távoznak az üzem elől, kihívja a rendőrséget. A hvg.hu szerint a hentesek egy magyar cég alkalmazásában álltak, mely az MF fővállalkozójával szerződött le disznóhús-feldolgozásra. A magyar cég, a Symplex-Pro Kft. szerint a németek tartoznak nekik 196 ezer euróval. Andrási Zoltán, a cég képviselője a portálnak elmondta: büntetőfeljelentésünket a hatóságok elutasították, a polgári peres eljárás megindítása pedig rendkívül költséges, és nagyon sokára várható eredmény. Szerinte a mintegy ötven krízishelyzetbe került család addig nem tart ki.
A közvetítő cég, a német tulajdonú, de magyarországi bejegyzésű Gante & Pairan Kft. szerint minőségi és mennyiségi kifogások is voltak a magyar hentesek munkájával szemben, ami miatt az MF felbontotta velük a szerződést.
Németországban egyre több olyan esetről hallani, amikor kelet-európai vendégmunkások járnak pórul a húsiparban tapasztalható nyomott bérszínvonal és az üzemekben tapasztalható kizsákmányolás miatt – írta a hírportál.
(napi.hu)

Bal-Rad komm: Németországi munkára, magyar munkavállalókat “kiközvetitő” keritőcégek portyáznak Döbrögisztán nyomorgói között, hogy olcsó munkaerőt biztositsanak Európa vezető gazdasága számára!
Ezeknek a cégeknek a többsége szinte semmiben nem különbözik az amerikai rabszolgakereskedő-hálózatoktól, amelyek a XIX. században feltöltötték az Újvilág déli vidékeit. Persze új kor-új technika! A lényeg viszont ugyanaz!
Persze “demokráciában” élünk! Még háborogni is lehet!-amig a Gazda bele nem un! Ha beleun, jön a “policáj”!
Ezeknek a nyomorult sorsú “modern rabszolgáknak” pedig már illő lenne észrevenni, hogy alapvető, rendszerszintű probléma áldozatai!
Rabszolgaságuk, kizsákmányolhatóságuk, kihasználhatóságuk oka a “DEMOKRÁCIA”!
Ma Németországban munkát vállalni nem azonos azzal, amit egykoron jelentett a szocializmusban-az NDK-ban-dolgozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése