2013. szeptember 3., kedd

Kritikus a helyzet: a bűnügyek miatt élhetetlen lett a falu

Dobi István, Tarnazsadány polgármestere elmondta: szinte nincs olyan nap, hogy ne történne betörés, vagy lopás valahol. Mint arról korábban lapunkban már beszámoltunk, fórumot is tartottak a közbiztonság helyzetéről Tarnazsadányban. Kiderült, hogy egy év alatt megduplázódott a faluban a betörések száma. A községben egyre több a felderítetlen bűnügy, egyedül a körzeti megbízott sem tud mit tenni. Több bűnbanda tartja rettegésben a zsadányiakat. A legújabb fejleményekről Dobi István polgármester tájékoztatta lapunkat.
– Mi a következő lépés? Mit tudnak tenni a közbiztonság javításáért?
– Már a Belügyminisztériummal is felvettem a kapcsolatot, hogy tegyenek valamit, mert tarthatatlanná vált a helyzet. Sajnos, azt kell mondanom, hogy élhetetlen lett a falunk. Szinte nincs olyan nap, hogy ne történne betörés, vagy lopás valahol.
– Mit tapasztal ebből a lakosság?
– Sokan esténként már az utcára sem mernek kimenni, bezárkóznak otthonaikba. Sőt, van, ahol már a betakarítást is elvégezték, mondhatni zöld állapotban szedték le a termést, hogy nekik is jusson valami a saját kertjükből. Semmit és senkit nem kímélnek a bűnözők. Az ingatlanjaink elértéktelenedtek, a Tarnazsadányról származó álláskeresőkkel már szóba sem állnak.
– Milyen visszajelzést kaptak a hivatalos szervektől?
– A hevesi rendőrkapitány, Gulyás József megígérte, hogy kiemelt ügyként kezelik a település helyzetét. Huszonnégy órában járőröznek majd a faluban.
(heol.hu )

Bal-Rad komm : Tarnazsadány polgármesterét és a falu tisztességes lakóit valószinűleg nem vigasztalja meg az a tény, hogy Magyarország közel 3300 települése közül még legalább 1650 osztozik az ő sorsukon.
A másik 1650-ben kissé lanyhább az élet-de ezen települések lakói sem dörzsölgetik markukat a kiváló közbiztonság érzése feletti örömükben!
Magyarország egyre vadabb ütemben süllyed a bűnözés mocsarába.
Hogy is mondta Sintér Satya:?
“Két hét alatt rendet teszünk!”
Ezt több mint három éve mondta!

A rettenetes állapotok egyértelműen a rendszerváltásnak köszönhetőek!
 A települések a többnyire “kiccsaládok” rémtetteit nyögik, mig az ország a maffiacsaládok ámokfutását! Magyarország egy valóságos “Tündérmese”(lesz)-mondta Mekkmester.
De ahogyan itt alakulnak a dolgok-ilyesmik csak legfeljebb a mesékben fordulnak elő! Persze nem tündérmesékben!
Rémmesékben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése