2013. szeptember 9., hétfő

ORBÁN MEGVÉDTE KOMMUNISTA ÜGYNÖKÉT

Érdekes közjáték volt ma a Házban. Novák Előd jobbikos újra elővette Martonyi János külügyér kommunista ügynök múltját, majd lobogtatta a történeti hivatal róla szóló aktáit, de a fölszólalását nem tudta folytatni, mert a sunyi tekintetű Lezsák elnök kikapcsolta a mikrofonját Nováknak, majd elég nehézkes dadogásba kezdett, hogy miért is vonja meg tőle a szót. Azzal a nevetséges szöveggel jött elő Lezsák, hogy Novák nem tudja bizonyítani, hogy Martonyi ügynök volt...
NINCS SZÓLÁSSZABADSÁG A PARLAMENTBEN
Mocsokráciánk nagy vívmánya, hogy már a képviselők sem beszélhetnek. Mi van akkor a többi polgárral? Ők hol szólalhatnak föl? Sehol? Igen, sehol. Legfeljebb a kocsmában elmondhatják politikai nézeteiket. Ezt még Rákosi Mátyás rémuralma idején is szabad volt megtenni...Orbán Viktor is igen zavaros magyarázkodásba kezdett a témával kapcsolatban, miszerint Martonyi beperelte azt a lapot amelyik őt ügynöknek állította be és a pert megnyerte. Hogy lehet az, hogy mi erről eddig semmit se hallottunk? Talán ezt a pert is titokban tartották? És melyik volt ez a híres lap? Novák elmondta, hogy Martonyinak „Marosvásárhelyi” volt az ügynökneve. Akkor már tudunk három kommunista ügynöknevet, a sok száz közül. Csurka volt a „Raszputyin”, Torgyán volt a „Szatmári” és most már tudjuk, hogy Martonyi volt a „Marosvásárhelyi”.
A GENNYSAJTÓ MÉG HALLGAT
Úgy látszik Martonyi „Szent Tehén”, mert ügynökmúltjáról semelyik lap és netes oldal nem mer írni. Na erre megnéztük a lexikont, hogy ugyan mit hazudnak Martonyiról...Előérzetünk beigazolódott, mert igen sok lyuk tátong Martonyi gyanúsan rövid életrajzában. Idézzük:
1962-ben érettségizett, majd felvették a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, ahol 1967-ben szerzett jogi diplomát („summa cum laude” minősítéssel). Emellett aranygyűrűs doktorrá avatták, mivel tanulmányai során végig kitűnő eredményeket ért el. Ezt követően Budapesten, majd Szegeden volt ügyvédjelölt. 1968-ban a City of London College-ban nemzetközi kereskedelmi jogot tanult. 1970-ben a hágai Nemzetközi Jogi Akadémián tanult nemzetközi kereskedelmi jogot. 1968-ban a Masped-Mafracht jogtanácsosa lett, majd 1979 és 1984 között kereskedelmi titkár volt Magyarország brüsszeli kereskedelmi kirendeltségen. 1985-ben a Kereskedelmi Minisztérium osztályvezetőjévé nevezték ki. Itt 1989-ig dolgozott. 1989-ben privatizációs kormánybiztossá nevezték ki (ekkor lépett be a Magyar Szocialista Munkáspártba). A rendszerváltás után a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériuma, majd 1991 és 1994 között a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára volt. Emellett 1990–1991-ben az Állami Vagyonügynökség igazgatótanácsának alelnöke volt. 1998-ban Orbán Viktor kinevezte külügyminiszterévé. 2010-ben újra külügyminiszterré nevezték ki. (wikipedia, részlet)
NÉZZÜK AZ ELHALLGATOTT ADATOKAT
Martonyi anyja neve, foglalkozása titkos, mert elhallgatják. Mikor került Magyarországra? Igen gyanús, hogy életét rögtön az érettségivel kezdik, de nem írják meg az iskola nevét. A legvadabb kommunista korszakban 24 éves korábban Angliában tanulhat, amikor útlevelet senkinek sem adtak nyugatra akkoriban. Igen érdekes, hogy 1989-ben lépett be a kommunista pártba. Ez több mint gyanús, főleg abban az esetben, hogy öt évig kereskedelmi titkár volt Brüsszelben. Akkoriban az ilyen külkereskedelmi alakokat mindig kémkedésre használta a kommunista rendszer. Ilyen munkakört nyugati munkára csak megbízható kommunista ügynökökre bíztak. Ilyen sötét előélet után nem csodálkozunk azon, hogy Orbán már 1998-ban maga mellé vette, hiszen Orbán igen képzett ügynökkérdésekben. Az sem volt véletlen, hogy Martonyi a privatizációs rablás során is vezető helyen ügyködött, Antall kormánya alatt. Legjobban arra leszünk kíváncsiak, hogy a Heti „nyálas” Fidesz-közeli szócső mit fog írni ezek után Martonyi ügynökmúltjról?

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/jelent%C3%A9s-mocsokr%C3%A1ci%C3%A1b%C3%B3l-34

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése