2013. október 29., kedd

Amerika-ellenes pályázat Iránban

Pályázati felhívást hirdettek Iránban. A pályázat határideje az iráni forradalom ünnepének dátuma. Az iráni forradalom pár napját valóságos vérfürdővé változtatták az ott állomásozó külföldi katonák. Volt eset rá, hogy a túlzsúfolt utcákon hömpölygő tömegbe tankkal hajtottak bele az amerikai harckocsizók, amelynek sok halálos áldozata volt. Az 1956-os magyarországi eseményekhez képest az iráni forradalom szó szerint egy vérfürdő volt. Erre a vérfürdőre emlékeznek meg minden évben, és erre akarnak emlékeztetni a pályázat kiírásával is. Több kategóriában lehet indulni, a karikatúrától az óriásplakátig, a reklámfilmektől a rövid dokumentumfilmekig, és 1000-4000 dollárig terjedő díjakat ajánlottak fel a győztesek részére. 
Arra mi is büszkék lehetünk, hogy 1992-ben, egy Egyiptomban rendezett Nyugat-ellenes plakát versenyen, a Kamatgyarmat plakátunk első díjat kapott. A plakátot a Vezető rajzolta meg, de hivatalosan nem az MNA nevezte be, hanem mindez külföldről történt. Az első helyezésről egy számunkra megküldött újságból értesültünk. Sajnos banki lehetőségek híján az első díjért járó 2000 dollárt nem tudtuk átvenni, de oda se neki, nem a pénz volt a lényeg.
A most meghirdetett pályázatot az iráni keményvonalasok támogatják, így többek között az Iráni Forradalmi Gárda is, melynek egyik tábornoka a pályázat kapcsán kifejtette, soha nem fogják elfelejteni a forradalmat és azok hőseit, sem azt, amit Amerika, a gyűlölet országa hazájukban elkövetett. A forradalomra adott amerikai bosszú volt Szaddam Huszein felbiztatása, és Irán megtámadása. Egymillió iráni halt meg a háborúban, és nincs olyan család, amelyik ne vesztett volna el valakit.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése